La Panera prepara una edició especial per a la desena Biennal

r. banyeres/agncies
05-01-2017
  • La Panera prepara una edició especial per a la desena Biennal

El Centre d’Art la Panera de Lleida inicia amb el 2017 un any molt especial. D’una banda, serà el primer amb la seua acabada d’estrenar nova directora, Cèlia del Diego, en el càrrec des del novembre passat en substitució de Glòria Picazo, que havia conduït l’equipament des de la seua inauguració el 2003. De l’altra, perquè la seua programació inclourà, entre altres atractius, una edició especial de la Biennal d’Art Leandre Cristòfol, un dels emblemes del centre artístic.

I és que la tardor que ve se’n commemorarà la desena edició, la qual cosa comporta que és el vintè aniversari de la col·lecció generada a partir d’aquesta convocatòria. Gràcies a aquesta, el fons municipal compta amb obres d’artistes com Antoni Abad, Ignasi Aballí, Pep Agut, Ana Laura Aláez, Jordi Bernadó, Neus Buira, Daniel Canogar, Javier Codesal, Jordi Colomer, Alicia Framis, Martí Guixé, Abigail Lazkoz o Eulàlia Valldosera, per esementar només alguns dels més de cent cinquanta creadors del fons. Prèviament, al febrer, la Panera presentarà els treballs del lleidatà Martín Llavaneras i Eulàlia Valldosera, fruit de la seua col·laboració en el CAN de Farrera el 2016. A mitjans d’any podrà veure’s l’exposició A sense of wonder, un projecte sobre la producció recent en vídeo de l’artista Carles Congost. Pel que fa a les itineràncies, l’exposició Francesc Torres. Què en sap la història de mossegar-se les ungles? + Santiago Ydáñez. Troquel, produïda per la Panera, on pot visitar-se fins a finals d’aquest mes, viatjarà a l’octubre a l’Arts Santa Mònica de Barcelona.

Més de 52.000 visites a CaixaForum Lleida el 2016

CaixaForum Lleida va rebre 52.303 visitants a les seues propostes culturals el 2016. Aquesta xifra és lleugerament inferior a les 60.814 persones que van anar-hi el 2015. Les activitats que van registrar més afluència el 2016 van ser les exposicions i, entre aquestes, Sebastião Salgado. Gènesi, amb 17.336 persones. Mostrava un centenar de fotografies en blanc i negre de paisatges i persones que han evitat la influència del món modern en diferents enclavaments de la Terra.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta