La Passió de Cervera clou aquest cap de setmana la seva temporada més dinàmica

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
19-04-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Passió de Cervera clou aquest cap de setmana la seva temporada més dinàmica
    Peu de foto: 
    La Passió de Cervera

La temporada de La Passió de Cervera entra a la seva fase final amb l'última representació programada per a aquest dissabte, 20 d'abril, a les 16 hores. Durant aquest any, s'han dut a terme un total de 6 funcions, iniciant-se el passat 17 de març i concludint amb aquesta última representació. L'interès per aquesta obra, representada des de fa segles a Cervera, es fa evident amb la presència constant d'un públic nombros en cadascuna de les funcions.

Una de les novetats d'aquest any és l'incorporació d'un nou actor en el paper de Jesús. Arnau López, un jove actor cerverí, s'afegeix als actors Xavier Juan i Xavier Lozano que han interpretat aquest paper en els últims anys. Aquesta flexibilitat permet als tres actors intercanviar diferents papers segons la necessitat de la producció.

A més, s'ha ampliat l'equip de direcció artística amb l'addició de tres nous membres: Tate Bonjoch, Jaume Mercadé i Jaume Rossich, que s'uneixen a Gemma Palà, David Mora i Mariona Dalmases. Aquesta ampliació permet una millor distribució de tasques i una atenció més detallada a tots els aspectes escènics.

Els aspectes tècnics també han experimentat millores constants per adaptar-se als temps actuals i modernitzar els escenaris. Es continua renovant i millorant el material tècnic, especialment en el que concerneix a la il·luminació.

Des de fa dos anys, la direcció de La Passió s'ha centrat en dotar de més dinamisme a la representació, introduint renovacions i millores significatives en cada part de l'obra. Amb la culminació d'aquest treball, la funció ha estat modernitzada en la seva totalitat.

La Passió de Cervera, amb més de cinc-cents anys d'història, és reconeguda com la representació més antiga del món, amb els seus orígens documentats l'any 1477. L'importància històrica i social d'aquesta obra va ser reconeguda l'any 1969, quan les seves representacions es van declarar d'Interès Públic Nacional, convertint-la en un referent a nivell europeu.

Comparteix

També t'interessarà