“La pèrdua de temps ha posat en risc el Morera”

ACN/REDACCIÓN
20-02-2020
  • “La pèrdua de temps ha posat en risc el Morera”

La plataforma d’entitats i associacions culturals Compromís pel Museu d’Art Jaume Morera creu que la Paeria ha perdut el temps durant els cinc mesos que han estat parades les obres del museu perquè podria haver iniciat un procediment per incompliment del contracte i exercir la potestat sancionadora contra l’UTE, “sense perjudici de mantenir la via de la negociació que es considerés convenient per solucionar els problemes d’execució de l’obra”. Segons la plataforma, el retard ha posat en risc el projecte de la nova seu ubicada a l’Antiga Audiència de Lleida, davant de la possibilitat de perdre algun dels ajuts atorgats, especialment els 2 milions d’euros dels fons europeus Feder.

Les entitats han fet públiques aquestes conclusions a través d’un comunicat després d’analitzar la documentació rebuda la setmana passada per part de la Paeria respecte a la construcció del nou Morera. En aquest sentit, assenyalen que han pogut constatar que totes i cada una de les causes al·legades posteriorment a l’adjudicació i a l’acta de replanteig i inici d’obra per part de l’UTE –formada per Sorigué, Romero Polo i Arnó– ja havien estat estudiades i informades favorablement pels organismes competents, tal com es van incorporar al projecte definitivament aprovat. Només en el cas de les adoberies, de les quals ja es preveia que existissin, faltava determinar quant costarà adaptar les obres per a la conservació i també per reforçar l’estructura de la façana posterior. En la comissió d’Urbanisme celebrada ahir, el govern va informar que la modificació del projecte suposarà finalment un cost econòmic de 434.000 euros.

La Paeria va informar ahir que modificar el projecte suposarà finalment un cost de 434.000 euros

Val a recordar que representants de la plataforma ja van exigir el 6 de febrer a la Paeria més transparència sobre el projecte i que forcés una solució ràpida per al reinici de les obres.

El mateix dia, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va dir que estudiaria recórrer a la Justícia per resoldre el cas, una cosa que, de moment, encara no ha succeït.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...