La pintora Irene Redón exposa 'Eclèctica' a la Subdelegació

REDACCIÓ
Publicat: 
09-11-2021
Actualitzat: 09-11-2021 10:01
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La pintora Irene Redón exposa 'Eclèctica' a la Subdelegació
  • La pintora Irene Redón exposa 'Eclèctica' a la Subdelegació
  • La pintora Irene Redón exposa 'Eclèctica' a la Subdelegació

El vestíbul de la Subdelegació del Govern a Lleida acull des d’avui i fins el proper dia 17 de novembre l’exposició “Eclèctica” de la pintora Irene Redón. L’exposició forma part del ventall d’activitats de sensibilització i prevenció organitzades des de la Delegació del Govern a Catalunya i les subdelegacions catalanes dins del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere a través del qual el Govern d’Espanya treballa per eradicar aquesta xacra.

Redón, nascuda a Terol, va ser víctima de violència masclista en una època en la que no existien ni lleis de protecció ni recursos d’assistència o acompanyament a les víctimes. En 2018 la Delegació del Govern a Catalunya, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, li va lliurar la distinció Meninas que reconeix el treball d’institucions i de particulars contra la violència de gènere.

En l’acte d’inauguració, el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha posat èmfasi en que “la pintura ha estat per a Irene Redón una via que ha permès canalitzar la barreja de sentiments que pateixen les víctimes de violència masclista” i ha destacat “que la seva valentia i convenciment per dir prou, la converteixen en un exemple de superació que ella mateixa intenta traslladar a les víctimes per ajudar-les  i donar-les suport”.

En la seva intervenció, Crespín ha insistit en que “els fets recents ens demostren que cal seguir treballant en la lluita contra aquesta violència que ataca i denigra les dones vulnerant els seus drets” i ha assenyalat que el compromís del Govern d’Espanya en aquesta lluita “es materialitza dotant de recursos econòmics als ajuntaments en matèria de prevenció i augmentant la partida prevista en els PGE 2022 que, en el cas de Catalunya, preveu fins a 21 milions d’euros”.

L’exposició “Eclèctica” la formen 21 quadres on predominen els paisatges i les escenes quotidianes amb les dones com a protagonistes. Alguns dels quadres són també expressió i reflex del patiment viscut com a víctima de violència masclista.  

La mostra pictòrica d’Irene Redón, que ja s’ha exposat a la Delegació del Govern a Catalunya, i que després de Lleida viatjarà a les subdelegacions de Tarragona i de Girona, és la segona de les activitats que s’organitzen a la Subdelegació de Lleida en el marc d’actuacions relacionades amb el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere i complementen els actes amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, el proper 25 de novembre. La primera de les activitats va ser la Jornada formativa sobre “Ciberviolències masclistes: tipus, caracterització i prevenció” a càrrec de l’especialista, fundador i director de PantallasAmigas, Jorge Flores.

Comparteix

També t'interessarà