La plantilla d'Autobusos de Lleida accepta un increment salarial del 8% i posa fi a les protestes

ACN
Publicat: 
03-06-2022
Actualitzat: 03-06-2022 8:53
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La plantilla d'Autobusos de Lleida accepta un increment salarial del 8% i posa fi a les protestes
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Miquel de Santiago)

Els treballadors d'Autobusos de Lleida-Moventis van avalar en l'assemblea celebrada aquest dimecres a la nit el preacord assolit entre el comitè d'empresa i la direcció de la firma que preveu per a la plantilla un increment salarial del 8% en dos anys, en concret del 4,5% el 2022 i del 3,5% el 2023. Amb l'acceptació de la proposta plantejada en el marc de l'arbitratge del Consell de Relacions Laborals de Catalunya, els treballadors d'Autobusos de Lleida posen fi a tres mesos de mobilitzacions, que van comportar dues jornades de vaga i diferents protestes amb què exigien a l'empresa l'aplicació aquest any de l'augment del 7% previst en el conveni per al 2022.

L'assemblea de treballadors d'Autobusos de Lleida va avalar amb 82 vots a favor (per dos en contra i una abstenció) el preacord assolit dimarts entre el comitè d'empresa i la direcció d'Autobusos de Lleida-Moventis al Consell de Relacions Laborals de Catalunya. Des del comitè d'empresa valoren "molt positivament" l'ampli el suport de la plantilla a la proposta. "No era la que somiàvem ni la que podíem esperar però estem força satisfets i, així, es desbloqueja el conflicte i tornem a la normalitat", ha assenyalat Paco Morales, president del comitè d'empresa d'Autobusos de Lleida.

D'aquesta manera, els treballadors posen fi a les protestes que estaven duent a terme i també retiraran el conflicte col·lectiu laboral que havien presentat al jutjat social de Lleida. De la seva banda, Moventis es compromet a retirar l'expedient de desvinculació salarial sobre l'increment laboral que havia presentat davant l'autoritat laboral, segons ha indicat Morales.

A més, per fer possible l'acord, es prorrogarà el conveni laboral fins al 31 de desembre del 2023. A la vegada, també s'han previst altres mesures relacionades amb el quadre de treball, i que fins a l'any 2024 els treballadors que compleixin amb el topall del 60% d'antiguitat puguin jubilar-se parcialment als 63 anys. 

Comparteix

També t'interessarà