La plantilla d'Autobusos de Lleida rebutja l'arbitratge sol·licitat per l'empresa

ACN
Publicat: 
30-05-2022
Actualitzat: 30-05-2022 11:45
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La plantilla d'Autobusos de Lleida rebutja l'arbitratge sol·licitat per l'empresa
    Peu de foto: 
    Foto Salvador Miret - ACN

Treballadors d'Autobusos de Lleida han tornat a protestar aquest dilluns per exigir a Moventis, concessionària del servei de bus urbà a la ciutat, l'increment salarial del 7% pactat en el conveni per al 2022. El comitè d'empresa rebutja l'arbitratge sol·licitat per l'empresa al qual estan convocades les dues parts aquest dimarts al Consell de Relacions Laboral, a Barcelona, i insisteix en reclamar a la firma que aboni a la plantilla l'augment salarial que recull el conveni. A la vegada, el comitè recorda que l'actual concessió venç el 30 de juny i critica que la Paeria no els hagi dit encara si preveu prolongar-la, convocar un nou concurs o si, finalment, acaba optant per municipalitzar la gestió el servei.

Comitè d'empresa i Moventis estan citats aquest dimarts al Consell de Relacions Laborals, a Barcelona, per sotmetre's a l'arbitratge sol·licitat per l'empresa per tal d'intentar buscar un acord entre les parts. "És un arbitratge que ni hem demanat ni volem", ha afirmat, Paco Morales, president del comitè d'empresa d'Autobusos de Lleida. "Seguim dient que l'increment està signat i que és de justícia que ens el paguin, i si no ho acabarà dient un jutge", ha assenyalat.

Cal recordar que la plantilla va portar al jutjat social de Lleida el conflicte laboral col·lectiu amb l'empresa, després que la mediació del Tribunal Laboral de Catalunya entre les parts acabés sense acord .   

D'altra banda, Morales ha indicat que l'actual concessió acaba el 30 de juny i, en aquest sentit ha denunciat l'"hermetisme total", tant per part de l'empresa com de l'Ajuntament de Lleida . "Els treballadors encara no sabem si renoven, si no renoven, si els donen un any o tres, no sabem absolutament res", ha lamentat el president del comitè d'empresa. "L'empresa ens utilitza per pressionar la Paeria per aconseguir més anys i nosaltres cobrant el salari del 2020, amb un IPC interanual del 8%", ha afegit.     

La plantilla denuncia el "silenci" de l'empresa i també es mostra critica amb l'actitud de la l'Ajuntament. "Amb la Paeria, no hi hem tingut cap més trobada que la del 21 d'abril, abans de la vaga del 22", ha remarcat Morales.

Per fer visible el seu malestar, una trentena de treballadors s'ha tornat a concentrar aquest dilluns al matí davant de l'oficina d'atenció d'Autobusos de Lleida, a l'avinguda de Madrid, i després s'han dirigit fins a la Paeria. A la 17 hores, repetiran la protesta, coincidint amb el torn de tarda. Des del comitè asseguren que seguiran amb les mobilitzacions fins que l'empresa atengui les seves demandes. Així, preveuen traslladar les seves protestes al pròxim Ple de la Paeria, que tindrà lloc a finals de juny.  

Comparteix

També t'interessarà