La plantilla de recollida d'escombraries de la Noguera comença una vaga indefinida

ACN
11-11-2019
  • La plantilla de recollida d'escombraries de la Noguera comença una vaga indefinida
  • La plantilla de recollida d'escombraries de la Noguera comença una vaga indefinida
  • La plantilla de recollida d'escombraries de la Noguera comença una vaga indefinida

Catorze dels quinze treballadors de la recollida d'escombraries de la Noguera han començat  una vaga indefinida al fracassar divendres passat la mediació a Treball entre empleats i l'empresa Fomento de Construcciones i Contratas (FCC). Jordi Hernández, delegat de personal, ha explicat que els van oferir 120 euros i ho consideren "insuficient" perquè no es compleixen les expectatives del conveni. Els serveis mínims decretats del 50% s'estan complint amb complicacions ja que els treballadors han intentat bloquejar la sortida de camions. Després de la intervenció dels Mossos d'Esquadra finalment han pogut sortir de la deixalleria però dos dels vehicles han estat sabotejats i han hagut de passar pel taller.

La plantilla de recollida d'escombraries de la Noguera i FCC no van arribar divendres a cap acord després de la mediació prevista amb el Departament de Treball. Per aquest motiu els treballadors afectats han començat aquest dilluns una vaga indefinida que com a mínim s'allargarà fins dimecres, quan hi ha convocada una altra reunió a Treball. Jordi Hernández, ha explicat que a la reunió també van demanar que el Consell Comarcal de la Noguera "posés de la seva part" però que aquests van respondre que no ho farien perquè la negociació depenia de l'empresa. Hernández ha afegit que les reclamacions es centren aconseguir els mateixos salaris dels treballadors de la recollida al Segrià, perquè "recullen igual que nosaltres i cobren més".

De la seva banda, des del Consell Comarcal de la Noguera, el seu gerent, Jordi Oronich, ha demanat que es compleixin els serveis mínims a tota la comarca ja que durant la vaga de dos dies de la setmana passada això no va ser així. En aquest sentit, ha recordat que les negociacions del conflicte són "estrictament laborals" entre l'empresa i els treballadors i que des de l'ens comarcal intenten mediar. Així mateix, ha comentat que el conflicte s'allarga des de fa més de 10 anys i ara les postures s'han "posat al límit" per la qual cosa s'ha arribat a la vaga indefinida.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next