La Plataforma Manifest Gran Urgell denuncia que l'Estat no donarà cap ajut als afectats pel tancament dels canals

REDACCIÓ - ACN
Publicat: 
24-11-2023
Actualitzat: 24-11-2023 8:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Plataforma Manifest Gran Urgell denuncia que l'Estat no donarà cap ajut als afectats pel tancament dels canals
    Peu de foto: 
    foto d'arxiu: Pixabay

Acusen el Ministeri d'Agricultura de tenir "poca sensibilitat" i de gestionar "injustament" els ajuts per la sequera


La Plataforma Manifest Gran Urgell ha denunciat aquest dijous que finalment l'Estat no donarà cap ajut als productors de cereals, farratges i hortícoles afectats pel tancament dels canals d'Urgell i Segarra-Garrigues. En un comunicat, la plataforma acusa el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) de gestionar "injustament" els recursos públics destinats als ajuts per la sequera i de prendre una decisió que demostra la "poca sensibilitat i preocupació" del govern espanyol envers el territori, que ara veurà afectada la "viabilitat" de les explotacions. En aquest sentit, consideren que el secretari del MAPA, Fernando Miranda, ha "perdut tota la seva credibilitat" després de "comprometre's a ajudar el nostre territori" fa uns mesos.

En concret, el comunicat indica que els cultius de cereals, farratges i hortícoles dels canals no són assegurables per la sequera i l'estat espanyol ajuda a conreus que sí que es poden assegurar per la manca d'aigua, un fet que consideren "injust i discriminatori". Per això, han demanat per enèsima vegada una reunió amb representants del MAPA.

Amb tot, la Plataforma ha anunciat que continuarà "lluitant incansablement" per defensar unes ajudes que consideren "justes" per als afectats i que pròximament convocaran una assemblea per decidir quines mobilitzacions de protesta porten a terme.

Comparteix

També t'interessarà