La Pobla de Segur continuarà investigant les seves restes arqueològiques

REDACCIÓ
Publicat: 
16-08-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Pobla de Segur continuarà investigant les seves restes arqueològiques
    Peu de foto: 
    Ajuntament de la Pobla de Segur
  • La Pobla de Segur continuarà investigant les seves restes arqueològiques
    Peu de foto: 
    Ajuntament de la Pobla de Segur

La setmana passada va acabar la campanya d’excavacions arqueològiques que la Universitat de Barcelona realitza en conveni amb l’Ajuntament de la Pobla de Segur a l’antic nucli del Pui de Segur, dirigides per l’arqueòleg Walter Alegria. Aquesta primavera s’ha signat un nou conveni de quatre anys per seguir investigant les restes de les Esplugues de Segur i el Pui de Segur.

Enguany, malgrat les inclemències meteorològiques, s’ha avançat considerablement: s’han pogut deixar al descobert una desena de cases del Pui de Segur que daten dels segles XIV i XV, quan gran part de la seva població havia abandonat l’indret per traslladar-se a la plana immediata, en la naixent Ribera de Segur (La Pobla de Segur).

Les parets restants d’aquestes edificacions, en notable bon estat de conservació, demostren que la majoria de cases tenien parets bastant altes, tres cambres i més d’un pis. Les portes d’entrada delimiten els carrers principals de l’antic Pui de Segur. Entre les runes també s’han trobat restes d’atuells domèstics i fusaioles que certifiquen l’economia pastorívola del poblat.

La regidoria de Cultura d’aquest Ajuntament dona a conèixer les troballes de l’equip del Walter Alegria amb diferents activitats (articles al Butlletí Roques Roies, conferència del director de les excavacions, etc) i, molt especialment, en visites guiades que anualment realitzem a les excavacions. La visita d’enguany, celebrada el passat 11 d’agost, va comptar amb una quarantena de persones interessades que van escoltar atentament les explicacions del director de les excavacions i van poder resoldre dubtes que li plantejaven.

Comparteix

També t'interessarà