La Pobla de Segur inaugura la remodelació del Parc Alcalde Boixareu

REDACCIÓ
14-04-2022
 • La Pobla de Segur inaugura la remodelació del Parc Alcalde Boixareu
  Peu de foto: 
  Foto Ajuntament de la Pobla de Segur
 • La Pobla de Segur inaugura la remodelació del Parc Alcalde Boixareu
  Peu de foto: 
  Foto Diputació de Lleida
 • La Pobla de Segur inaugura la remodelació del Parc Alcalde Boixareu
  Peu de foto: 
  Foto Diputació de Lleida
 • La Pobla de Segur inaugura la remodelació del Parc Alcalde Boixareu
  Peu de foto: 
  Foto Diputació de Lleida

Aquest dimecres, la Pobla de Segur va inaugurar les obres de remodelació del Parc Municipal Alcalde Boixareu. Es tracta d’una obra que ha permès reconnectar la zona del parc amb el carrer Bellavia, catalogat com a Conjunt Mauri, d’estil modernista, i que ja havia tingut aquesta connexió a principis del segle XX.

El parc compta amb una nova zona d’equipaments infantils, una zona arbrada i una pista poliesportiva polivalent i el disseny de l’obra s’ha fet prioritzant l’accessibilitat per a tothom, amb diversos accessos. També s’han prioritzat criteris de sostenibilitat en l’execució del projecte a través de la utilització d’energies renovables, l’eficiència en l’ús de l’energia i l’aigua, facilitant la mobilitat sostenible amb un aparcament de recàrrega per a bicicletes elèctriques, utilitzant equipaments naturalitzats.

L'acte d'inauguració va comptar amb la participació del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, el president de la Diputació, Joan Talarn, l’alcalde de la Pobla de Segur i el diputat provincial, Marc Baró.

Baró ha explicat que “quan la gent veu les coses fetes, és més fàcil veure’n la realitat. Per això, hem volgut fer una zona verda al mig del municipi amb equipaments del segle XXI. I el que volem ara que està obert és que la gent ens digui quins equipaments més hi posarien. Ja vam fer un procés participatiu amb el Consell d’Infants i en van sortir les propostes de la tirolina i un gronxador”. Passades les festes de Setmana Santa o a principis del mes de maig començaran un altre procés participatiu per decidir què hi posen en la zona enjardinada on estava situat el camp de futbol.

Joan Talarn ha destacat durant la seva intervenció que “s’ha dissenyat un equipament ciutadà amb mentalitat de 360 graus: pensant en la integració de cada un dels seus detalls en l’entorn, perquè és l’espai en el qual gaudim i vivim”, recordant que  “els espais públics han de servir per alguna cosa més que encabir persones: són per fer poble, i un dels secrets perquè els nostres pobles recuperin veïnatge i puguin afrontar amb garanties el repte de l’arrelament de les persones és mantenir una xarxa de relacions socials forta, la que garanteix que al poble hi hagi vida més enllà de la jornada laboral”.

El conseller Roger Torrent, per la seva banda, ha dit que projectes com aquest “són una gran notícia a nivell intern, però també de projecció enfora, a nivell turístic. Per això, estem ajudant a complementar aquesta marca turística, aquest pol d’atracció que és la Pobla i el seu entorn”. En aquest sentit, ha destacat que “hem estat parlant d’altres projectes que s’incardinen perfectament amb l’esperit que suposa aquest parc i que treballen en la línia de potenciar aquesta marca turística”.

El projecte està cofinançat per la Generalitat de Catalunya, a través del Pla de Foment Territorial de Turisme, amb una aportació de 350.000€, una subvenció de la Diputació de Lleida de 108.000€ i la resta per l’Ajuntament de la Pobla de Segur.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta