La Policia Local d'Alcarràs es reforça amb pistoles de gas pebre

ACN
19-01-2022
  • La Policia Local d'Alcarràs es reforça amb pistoles de gas pebre

La Policia Local d'Alcarràs (Segrià) s'ha reforçat amb la incorporació a l'equipament de dues pistoles de gas pebre les quals permetran evitar situacions de risc de tot tipus, inclòs el víric, que facin perillar la integritat física dels agents quan sigui imprescindible reduir una persona amb actitud violenta. Els dispositius són, a més a més, molt més respectuosos amb la integritat de les persones que han de ser reduïdes, ja que el seu potencial lesiu és molt inferior al d'una pistola Taser. Les pistoles de gas pebre són dispositius de defensa personal no letal que fan servir des de fa anys policies locals com les de Berga o Girona.

Amb la millora, els agents poden reduir de manera segura per tothom qualsevol persona qui mostri una actitud violenta durant una actuació policial. La utilització de les noves eines es regula mitjançant un protocol en el qual s'estableix com a norma general que només poden fer-se servir per actuar amb individus els quals mostrin actituds violentes i, en cap cas, per a dispersar multituds. La seva letalitat és inexistent i el potencial lesiu molt menor que el d'una pistola tipus Tàser o d'elèctrodes.

La incorporació de les dues pistoles de gas pebre a l'equipament de la Policia Local alcarrassina ha estat decidida després d'haver-se viscut durant els mesos de la pandèmia situacions en les quals determinats individus s'han resistit de manera violenta a l'actuació dels agents. Dins d'aquestes situacions de resistència violenta, els funcionaris han hagut de suportar amenaces per la seva integritat física, empentes o intents de forcejament combinats, en alguns casos amb escopinades.

Segons l'alcalde, Jordi Janés, alguns individus, fins i tot, quan la policia els ha intentat reduir perquè la seva actitud suposava un risc per a ells mateixos i la resta de la ciutadania, es treuen la mascareta i arriben a amenaçar els agents amb la possibilitat d'un contagi i llencen escopinades o amb violència física. Amb les noves eines, els agents podran actuar sempre amb la distància de seguretat necessària i garantir l'ordre encara millor i amb menys riscos per tothom. Janés afirma que Alcarràs és ara un poble "encara més segur".

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta