La Policia Nacional de Lleida incorpora el servei de DNI Exprés

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
23-05-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Policia Nacional de Lleida incorpora el servei de DNI Exprés
    Peu de foto: 
    Crespín a la Comissaria de la Policia Nacional de Lleida ©Subdelegació del govern de Lleida

Els ciutadans podran renovar el DNI sense necessitat de portar fotografia gràcies al nou servei implementat a la Comissaria provincial


La Policia Nacional ha incorporat aquesta setmana a les seves dependències de la Comissaria provincial, situada al carrer Ensenyança de Lleida, un nou servei anomenat DNI Exprés que permet al ciutadà renovar el DNI sense necessitat de portar una fotografia per complimentar el tràmit.

Així ho ha explicat la Inspectora Eva Freixa durant la visita del subdelegat del Govern a les dependències policials per conèixer aquesta nova prestació de la Unitat de Documentació de la Policia Nacional a Lleida. A la visita també hi ha assistit la Cap d’aquesta Unitat, Eva María Díez.

El mòdul d’expedició múltiple del DNI Exprés possibilita l’atenció simultània de dos ciutadans, mantenint la privacitat de cadascun d'ells, i permet la renovació simple del DNI, és a dir, quan la renovació no implica canvis de dades com ara un canvi de domicili. En els casos de renovació simple, la màquina valida la informació que incorpora el document d’identitat i automàticament fa la foto del ciutadà per poder emetre la renovació del DNI.

Es tracta, tal com ha explicat la Inspectora Freixa, d'un "sistema d’autogestió de la renovació del DNI que també requereix cita prèvia, que només es pot utilitzar en els casos de renovacions simples i que al ciutadà li estalvia la obligatorietat de portar una fotografia en el moment de renovar el document. Aporta rapidesa, qualitat i seguretat".

D’altra banda, el subdelegat també ha conegut el nou sistema Quenda incorporat a la Comissaria des d’aquest dilluns, dia 20, per complementar els sistemes de gestió de les cites prèvies a la sala d’espera de la Unitat de Documentació.

Aquest sistema permet la identificació del ciutadà a través del seu DNI i l’expedició d’un número amb tres dígits. Aquests números es van succeint en una pantalla de plasma a mesura que es va atenent als ciutadans segons l’hora de la cita prèvia sol·licitada, un sistema molt similar al que s’utilitza en centres mèdics. Aquest sistema admet la identificació del ciutadà mitja hora abans o mitja hora després de la cita prèvia i el seu objectiu és "gestionar de forma eficaç l’espera dels ciutadans a l’hora de fer tràmits a la Unitat de Documentació".

En aquest sentit, el subdelegat ha assenyalat que "la voluntat del Ministeri de l’Interior en aquests darrers anys ha estat la de modernitzar els processos de gestió documental per facilitar encara més els tràmits als ciutadans. L’any passat es va posar en marxa la possibilitat de pagament amb targeta bancària de les taxes de renovació del DNI i passaports i aquesta setmana incorporem nous sistemes de gestió de l’espera a la Unitat de Documentació i el DNI Exprés, iniciatives encaminades a facilitar els tràmits als ciutadans".

Comparteix

També t'interessarà