La primera fase de la construcció de nous nínxols estarà enllestida abans de finals d'any

REDACCIÓ
Publicat: 
07-09-2021
Actualitzat: 07-09-2021 9:22
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La primera fase de la construcció de nous nínxols estarà enllestida abans de finals d'any
  • La primera fase de la construcció de nous nínxols estarà enllestida abans de finals d'any
  • La primera fase de la construcció de nous nínxols estarà enllestida abans de finals d'any

Avancen a bon ritme les obres de construcció de 45 nous nínxols al Departament de Santa Cecília del cementiri municipal amb la previsió que estiguin enllestides abans de final d’any. Aquesta actuació forma part de la 1a fase de les obres de rehabilitació de tot aquest departament, que permetrà posar en servei un conjunt de 800 nous nínxols un cop finalitzades totes les fases de l’obra.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat del 1r tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius i la tinent d’alcalde i regidora de Salut Pública, Montse Pifarré, ha recorregut avui les obres d’adequació dels primers nous nínxols del departament de Santa Cecília. El paer en cap ha recordat que “el cementiri de Lleida comença a funcionar a principis del s,XIX a l’entorn de la Guerra del Francès. Això fa que alguns departaments com aquest, el de Santa Cecília, que és de finals del s.XIX, arriba un moment que amenacen ruïna i hem de gestionar la recuperació de l’espai i el trasllat de les restes que hi romanen”. Amb l’inici de la primera fase de les obres de rehabilitació del departament de Santa Cecília comença el procés que permetrà, d’una banda, ampliar espai per a inhumacions i preservar, a la vegada, el patrimoni. 

La tinent d’alcalde i regidora de Salut Pública, Montse Pifarré, ha explicat que el Departament de Santa Cecília es va declarar en ruïna l’any 2017 i, des de llavors, s’ha realitzat la tasca d’arxiu i de comunicació amb les famílies de les persones inhumades en aquest departament. Com ja es va fer en el cas del Departament de Sant Anastasi, el més antic del cementiri “s’ha intentat localitzar totes les famílies, explicar-los-hi la situació i donar-los-hi diverses opcions: fer un trasllat a un altre nínxol o espai de què disposin o fer un trasllat a un nínxol de lloguer per tornar a recomprar- amb un descompte- un nínxol d’aquesta zona. Quan no s’ha pogut contactar amb les famílies o no han determinat què fer amb les restes dels seus éssers estimats, l’Ajuntament de Lleida les dipositarà en dues fosses senyalitzades amb un monòlit on hi figuraran tots els noms, com es va fer en el cas del departament de Sant Anastasi”. 

“Tot i que al cementeri no hi falten nínxols, perquè n’anem recuperant, hi ha persones que volen nínxols nous i, per tant, s’ha d’anar fent aquesta renovació”, ha detallat la tinent d’alcalde.

El responsable d’Urbanisme, Toni Postius, ha refermat la voluntat d’emprendre les successives fases de construcció dels nous nínxols sense interrupció: “Requerirà una planificació plurianual, i es realitzarà en la mesura de la disponibilitat pressupostària, però entra dins la línia d’actuació integral de tot el cementiri. El volem preservar, millorar l’estat de zones que estan en males condicions i que això no sigui anecdòtic sinó que tingui una continuïtat en el temps, ha assegurat el primer tinent d’alcalde. 

Pel que fa als columbaris, responent a la creixent demanda d’incinerarions, l’Ajuntament de Lleida, té previst construir 50 columbaris en diferents espais del cementiri els propers dos mesos. Està previst també ubicar, més endavant, més columbaris a la Sala de la Pau, que compta amb una capacitat per acollir-ne 144.

Comparteix

També t'interessarà