La processó del Sant Enterrament recorre els carrers de Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
08-04-2023
Actualitzat: 08-04-2023 10:49
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La processó del Sant Enterrament recorre els carrers de Lleida
    Peu de foto: 
    Foto Ajuntament de Lleida
  • La processó del Sant Enterrament recorre els carrers de Lleida
    Peu de foto: 
    Foto Ajuntament de Lleida

Els tambors i els misteris de la processó del Sant Enterrament van recórrer aquest Divendres Sant al vespre el centre de Lleida. Els onze passos de les confraries lleidatanes amb les seves vestes i penitents van ser encapçalats per l’esquadra romana dels Armats de la Sang.

La processó va acollir la representació plàstica de la Passió i la Mort de Crist, amb el tabernacle de la Mare de Déu de la Soledat, precedida pel Crist Jacent, que són els passos més representatius. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el bisbe Salvador Giménez va copresidir la processó i van acompanyar la comitiva religiosa, que organitza la Congregació de la Puríssima Sang de Lleida.

⏯️ Així ha estat la Processó del Silenci i la "Rompida del Silencio" a Lleida
Peu de foto: 
FOTO: Miquel de Santiago

Com és tradicional, els Armats de la Sang van obrir camí als passos i creus. El primer va ser el de l'Oració Horta, de la confraria dels Pagesos, i l'han seguit el de la Flagel·lació, de la confraria de la Mercè Pares Mercedaris; l'Ecce Homo, de la confraria del Centre Gallec; l’Ecce Filius Tuus, de la confraria de la Casa d'Aragó; el Crist dels Portants de Sant Llorenç; el Crist de la Sang, dels congregants de la Puríssima Sang; el Crist de l'Agonia, de la confraria del Crist de l'Agonia, el pas del Descendiment, de la confraria de la Sagrada Família i Sant Cristòfol, el que es va estrenar l’any passat, el de Jesús portant la creu en el moment de l’encontre amb la seva mare, acompanyada per les vestes de la Casa d’Andalusia i l'ha tancat el pas del Crist jacent, de l'Associació de Portants del Crist jacent, i el de la Soledat, de la Congregació de la Puríssima Sang.

A la processó hi van assistir els tinents d’alcalde Toni Postius i Sandra Castro i els regidors i regidores Fèlix Larrosa, Joan Queralt, Jackson Quiñónez, Xavier Palau, Antonia Maller, Ángeles Ribes i María Burrel així com el subdelegat del Govern central, José Crespín i el prior de la Congregació de la Sang, Eduard Segarra.

A les 20.30 hores van fer la sortida dels Armats de la Sang per fer la cadena i altres figures a l’Av. Catalunya. La processó ha sortit a les 21.00 hores de l'església de la Sang i ha passat pel carrer Sant Antoni, avinguda Catalunya, Lluís Companys, Unió, Templers, Acadèmia, República Paraguai i Alcalde Costa, per tornar a sortir a l’avinguda Catalunya. D’allí, ha enfilat per l’avinguda Blondel, Vila de Foix i Sant Antoni, per acabar de nou al punt d’inici, l'església de la Puríssima Sang, on s'hi va cantar la Salve Regina a la mare de Déu de la Soledat.

Comparteix

També t'interessarà