La ràdio, protagonista de la 21ª Setmana de la Comunicació a la UdL

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
05-04-2024
Actualitzat: 05-04-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La ràdio, protagonista de la 21ª Setmana de la Comunicació a la UdL
    Peu de foto: 
    El presentador d'El món a RAC1 serà a l'última jornada / Foto: J.B.

La Setmana de la Comunicació de la Universitat de Lleida (UdL) posa la ràdio al centre de l'escenari en la seva edició d'enguany, coincidint amb el centenari de la primera emissió a Catalunya. Sota el títol de "Rad10 0n Air", l'esdeveniment, organitzat per l'alumnat i el professorat del grau en Comunicació i Periodisme Audiovisuals, tindrà lloc del 15 al 18 d'abril a l'edifici del Rectorat.

El programa, que arriba a la seva vint-i-unena edició, ofereix quatre dies de conferències i taules rodones a la Sala d'Actes de la Facultat de Lletres, destacant la contribució de la ràdio al món de la comunicació. Amb l'inici de les emissions de Ràdio Barcelona per part de Maria Sabaté al novembre de 1924 com a punt de partida, s'explorarà el paper de la ràdio al llarg del temps i les seves influències en la societat actual.

A més de les conferències, la Setmana de la Comunicació posa l'accent en els podcasts, com a successors contemporanis de la ràdio, amb la celebració del primer concurs d'aquest format. Tretze projectes van ser presentats en aquesta competició, amb un premi de 300 euros per al guanyador, que serà anunciat el 16 d'abril.

El programa inclou la participació de destacats professionals del sector, com el director de la Corporació de Ràdio i Televisió Espanyola (RTVE) a Catalunya, Esteve Crespo; el director d'Estratègia Tecnològica de RTVE, Pere Vila; i el CEO de la plataforma d'Intel·ligència Artificial (IA) Narrativa, David Llorente. A més, personalitats de renom com Jordi Basté, Alba Riera, Carles Pérez, Andreu Juanola, Anna Pazos, Júlia Bacardit, Nil Montilla, Irene Forment, Karen Alfonso i Laia Berenguer formen part del cartell d'aquesta edició.

La Setmana de la Comunicació de la UdL, organitzada pel departament de Filologia i Comunicació, compta amb el suport de diverses entitats, com la Facultat de Lletres, el vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària, el vicerectorat d'Estudiants i Ocupabilitat, el Consell Social de la Universitat de Lleida i la Societat Catalana de Comunicació.

Comparteix

També t'interessarà