La ramaderia del Pirineu perd un 20% de capacitat econòmica per culpa de la sequera extrema

REDACCIÓ
08-10-2019
  • La ramaderia del Pirineu perd un 20% de capacitat econòmica per culpa de la sequera extrema

Els ramaders de cabrum, vacum, oví i equí de les comarques del Pirineu han perdut un 20% de capacitat econòmica aquesta temporada a causa de la sequera extrema que estan patint i que Agroseguro no reconeix. Per tractar aquest tema que preocupa el sector de la ramaderia extensiva, els responsables d’ASAJA Lleida s’han reunit avui a Sort amb ramaders de la zona.

Els ramaders han explicat que per culpa de la falta de pluges, la recollida i baixada dels ramats de les muntanyes s’ha avançat entre 10 i 15 dies, i això suposa una despesa addicional per a les seves explotacions, ja que com més mesos estigui el bestiar a les granges, més els costa alimentar-los.

Durant la reunió, el president d’ASAJA, Pere Roqué, ha explicat que des d’ASAJA Lleida “estem elaborant un informe amb fotografies del terreny que entregarem a Agroseguro perquè no es quedin només amb les imatges de satèl·lit i reconeguin la situació de sequera extrema que estan patint els ramaders de la zona”.

Per la seva banda, els ramaders de les comarques de muntanya han manifestat la seva total disconformitat amb la valoració feta per Agroseguro i reclamen les compensacions que els pertoquen.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next