La residència de Tremp suma un nou mort i assegura que van complir els protocols

ACN
Publicat: 
12-12-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • residència Tremp

El brot de coronavirus detectat fa tres setmanes a la residència de gent gran Fiella de Tremp ja suma 46 morts, després que en les darreres hores s'hagi notificat una nova defunció. Segons dades facilitades pel Departament de Salut, en aquests moments a l'equipament hi ha un total de 88 residents i 42 treballadors amb covid-19. Aquest dissabte hi ha hagut una alta voluntària a domicili d'un dels afectats. Des del 28 de novembre passat, el centre està gestionat per Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), després que en l'anterior setmana els casos es tripliquessin i passessin de 57 a 150. Així, ara aquesta funciona com un hospital, amb tres torns de metges i infermeres.

El Patronat de la residència geriàtrica Jaume Fiella de Tremp assegura que el centre va complir els protocols en tot moment i nega que hi hagués "descontrol" i "manca de registres". A través d'un comunicat, expliquen que el primer cas positiu es va detectar el dia 19 de novembre i que, "malgrat les mesures preses", el nombre de contagis va ser molt elevat. Això, sumat a la "impossibilitat de poder contractar nous treballadors", va generar una situació de "gran estrès" a la residència. Així mateix, també expliquen que el Departament de Salut va decidir intervenir el centre el dia 26 de novembre i que, al cap de dos dies, va optar per tornar a canviar-ne la gestió, que va passar a l'empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris (GSS).

El Patronat de la residència Fiella de Tremp diu que "immediatament" després de detectar el primer cas de covid-19 en un dels treballadors del centre, es va realitzar un cribratge a tot el personal i residents. "Malgrat les mesures preses per la residència", expliquen que el nombre de contagis va ser "molt elevat", fet que va provocar un "treball extrem" del personal, al que si va sumar "la impossibilitat de poder contractar nous treballadors" malgrat asseguren que ho van intentar per tots els mitjans. Tot plegat, afirmen que va provocar "una situació de gran estrès a la residència".

Tot i això, asseguren que el centre va complir "responsablement" els protocols i neguen que hi hagués "descontrol" i "manca de registres". "Es va assegurar en tot moment l'atenció humana, higiènica, mèdica i farmacològica dels residents, amb el suport del CAP i de l'Hospital Comarcal, i amb un esforç molt gran de tot el personal de la residència", expliquen.

El text també explica que el Departament de Salut va començar a fer el seguiment del centre el dia 21 de novembre, i que cinc dies més tard, el 26 de novembre a la tarda, el va decidir intervenir i passar la gestió a l'ONG Associació Benestar i Desenvolupament (ABD). Dos dies més tard, diuen que Salut va optar per tornar a canviar la gestió, aquest cop a l'empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris (GSS).

El comunicat afegeix que els padrins residents "són la finalitat" de la Fundació Jaume Fiella i expliquen que el brot a la residència els està fent viure "una dolorosa situació excepcional". "Lamentem profundament la mort dels nostres residents, ens sentim propers a les famílies que han perdut un ésser estimat i compartim el dolor de tota la ciutat de Tremp i dels Pallars".

Finalment, el Patronat ha agraït les mostres de suport rebudes en els darrers dies, així com també la feina "exemplar" del personal del centre

Comparteix

També t'interessarà