La restauració exigeix ampliar l'oferta d'oci legal per evitar el "descontrol" d'aquest cap de setmana

ACN
16-05-2021
  • La restauració exigeix ampliar l'oferta d'oci legal per evitar el "descontrol" d'aquest cap de setmana

 La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha reclamat "una reacció urgent" de la Generalitat que passi per la reobertura progressiva de l'oci nocturn i que s'ampliï l'horari de la restauració fins a la una després d'un cap de setmana "plagat de botellots i festes il·legals arreu de Catalunya". En un comunicat, la patronal ha advertit que la situació "caos i descontrol nocturn" ha "indignat" el sector de l'oci nocturn, que aquest cap de setmana fa 14 mesos que està tancat per la crisi sanitària. L'organització empresarial veu com a "única solució a un problema que es podria cronificar" reobrir l'oci nocturn progressivament fins a les 4 o les 5 de la matinada.

La Fecasarm denuncia que només a Barcelona, en dues nits s'han desallotjat més de 16.000 persones que bevien al carrer, xifra a la qual caldria afegir-hi totes les festes il·legals que s'han celebrat portes endins, "superant en molts casos l'aforament de l'habitatge fins a un 500%".


Així serà la reobertura de discoteques a Catalunya

Imatge d'arxiu (ACN)

La patronal veu com a única alternativa que el Govern ampliï urgentment l'oferta legal i es generin "metres quadrats d'espais segurs", que facin de "mur de contenció de les activitats il·legals per combatre el caos, l'anarquia i el descontrol".

Fecasarm ha afegit que a fi i efecte de poder reactivar l'oferta nocturna, és "imprescindible" modificar el pla sectorial de l'oci nocturn recentment aprovat i que veuen "impossible de complir". Aquest pla obliga a mantenir tant a la barra com a la pista de ball una distància interpersonal de seguretat d'1,5 metres i a portar un registre manual d'assistents.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?