La ruta Alcarràs Florit penja el cartell de complet

REDACCIÓ
Publicat: 
07-03-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La ruta Alcarràs Florit penja el cartell de complet

Aquest dissabte, l'alcalde d'Alcarràs, Jordi Janés Girós, davant d’un grup format per públic arribat fins a la vila des de tot el territori català, ha reivindicat, un cop més, la necessitat d’uns “preus justos” per la producció fructícola catalana que permetin, ha dit, “viure dignament de la feina al camp”, dintre del marc del tret de sortida de l'activitat "Ruta per Alcarràs Florit".

L’Os d’Or aconseguit aquest febrer a la darrera edició de la Berlinale per la pel·lícula ‘Alcarràs’, de la directora catalana Carla Simon, ha posat de relleu, explica l’alcalde, “la pagesia i, més en concret, la fructicultura familiar que es practica, des de fa generacions, a les moltes petites explotacions que, afortunadament encara, donen vida al nostre territori” i cal aprofitar aquesta circumstància per, ha dit també, “reivindicar, encara més i tot, la necessitat d’uns preus justos per aconseguir que les noves generacions vegin l’agricultura com a una opció de futur”, perquè, actualment, “la falta de relleu generacional posa en risc tot aquest patrimoni que ens fa únics”. “Avui, totes i tots vosaltres sou aquí perquè, gràcies a la Carla, la nostra fruita i la nostra terra són encara més conegudes. Gràcies per triar-nos per gaudir de la floració enguany. Gràcies per donar-nos l’oportunitat de donar a conèixer la nostra realitat a tot el país”, ha assenyalat Janés.

Un programa complet

Fins a aquest 2022, el programa ‘Alcarràs Florit’ ocupava, tradicionalment, un únic cap de setmana, però la notorietat afegida que li ha donat al poble l’èxit del film de la Carla Simon a Berlin ha fet necessari un replanteig. Així, aquest 2022, l’Alcarràs Florit se celebra durant dos caps de setmana consecutius. “Vam rebre una veritable allau de consultes i peticions de reserva durant les jornades immediatament posteriors a la Belinale i, per això, hem perllongat. El volum de reserves ens ha donat la raó”, explica Janés. D’aquesta manera, els qui han triat gaudir d’aquest regal de la natura, amb l’espectacle únic dels camps alcarrassins en plena floració, disposen aquest 2022 de quatre dies d’activitats durant els que s’ofereixen rutes com la d’aquest dissabte, que ha arrencat, a les 9.30, amb la sortida des de la plaça del Mercat i ha continuat amb un esmorzar típic alcarrassí, a les 10.00 h i al Pla de l’Alzina, ofert per l’entitat cultural Remember Company. Allà, les persones assistents han pogut escoltar les explicacions relatives al procés de floració que han donat tècnics del Departament Agronòmic del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, que col·labora amb les visites. Igualment, han pogut adquirir records i productes típics alcarrassins gràcies als artesans i comerciants locals que han estat presents en la jornada amb els seus punts de venda.

Visites al CIMRA i trenet turístic

El matí turístic programat des del consistori ha inclòs també una passejada entre arbres fruiters amb trenet turístic a partir de les 11.00 h i s’ha completat amb una visita a l’agrobotiga de Fruits de Ponent, on les persones que han participat de la jornada han pogut gaudir d’un tast de productes locals. A la tarda, per qui ho vulgui, hi ha la possibilitat de visitar de manera gratuïta (16.00 h) el Centre d’Interpretació del Món Rural d’Alcarràs (CIMRA) per conèixer com eren la vida i la feina al camp abans de la seva mecanització i veure en directe quina mena d’eines s’utilitzaven. Gaudir de cadascuna de les quatre jornades de l’Alcarràs Florit d’enguany té un cost de 10 euros. Alhora, i com cada any, es torna a convocar un concurs de fotografies amb la floració com a protagonista i Instagram com a eina de difusió. Per participar-hi, només cal fer una fotografia de camps alcarrassins florits exclusivament amb el mòbil, penjar-la en aquesta xarxa social i identificar-la amb el hashtag #AlcarràsFlorit22. Enguany, s’estableixen dos premis: un primer dotat amb 150 euros i un segon, amb 80 euros. Les fotografies es poden penjar fins aquest 15 de març a les 9.00 h i cada persona que vulgui participar pot penjar un màxim de cinc instantànies.

Comparteix

També t'interessarà