La sala Alfred Perenya acull una nova edició de l’exposició i mercat d’artesania en benefici de Mans Unides

REDACCIÓ
Publicat: 
29-11-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La sala Alfred Perenya acull una nova edició de l’exposició i mercat d’artesania en benefici de Mans Unides
    Peu de foto: 
    Foto: Ajuntament de Lleida

Un setantena d’artistes, com Perico Pastor, Mercè Humedas, Sònia Alins, Borlänsa o Uceda, han donat cent obres que s’exposaran fins diumenge i se sortejaran per contribuir a frenar la desigualtat


La sala Alfred Perenya acull una nova edició del Mercat d’art i artesania en benefici de Mans Unides. L’exposició és d’artistes solidaris de Lleida que participen amb la donació d’obres seves que s’exposen i després se sortegen per recaptar diners per la causa. D’aquesta manera, se sumen als projectes de Mans Unes per frenar la desigualtat i que tenen a veure amb el desenvolupament sostenible a països més desafavorits. La regidora de Cultura i Promoció de la ciutat, Pilar Bosch, i la presidenta de Mans Unides a Lleida, Irene Santolaria, van participar ahir en l’acte d’obertura de la mostra i van destacar aquesta iniciativa que fa més de 40 anys que la delegació a Lleida d’aquesta ONG organitza consecutivament.

Una setantena d’artistes han aportat un centenar d’obres, que es poden visitar fins diumenge, dia 3. Entre la llista d’enguany, hi ha autors com Perico Pastor, Mercè Humedas, Sònia Alins, Borlänsa o Uceda. Hi ha pintures, aquarel·les, dibuixos i escultures d’artistes vinculats al territori lleidatà. També es pot veure una àmplia mostra d’objectes artesanals, com labors, papereria, etc. El divendres, dia 1 de desembre, es farà el sorteig de les obres davant de notari.

Enguany, es contribuirà als projectes de Bolívia, amb una granja avícola de suport a programes d’atenció a dones víctimes de violència, al departament de Cochabamba; a un altre de prevenció de contrabanda de persones en 80 veïnatges a Khandhamal, i un tercer, en el qual també participat la Paeria, a través de l’àrea de Cooperació, de millora de la sanitat i benestar de la població rural de Fandena i rodalies a Senegal.

Mans Unides organitza l’activitat amb la col·laboració de l’ajuntament de Lleida. L’horari de visita és de dimarts a dissabte, d’11 a 13.30 h i de 17 a 19.45 h. Els diumenges obre d’11 a 13.30 h. La sala s’ubica a la Regidoria de Cultura – Casa dels Gegants de Lleida, a l’av. de Blondel, 64, 1a planta.

Comparteix

També t'interessarà