La salut es vesteix de verd a Fira Natura

M. GARRALÓN
18-02-2018
  • La salut es vesteix de verd a Fira Natura
  • La salut es vesteix de verd a Fira Natura
  • La salut es vesteix de verd a Fira Natura

El bon temps va animar ahir centenars de lleidatans a atansar-se a la Fira Natura, la mostra ecològica i del medi ambient per excel·lència que celebra aquest any la vintena edició i que estarà oberta al públic fins avui a les 20.30 hores. El pavelló 4 de la Fira de Lleida acull aquest any més d’una trentena d’activitats programades i una oferta de 105 expositors entre els quals destaquen una quarantena de productors d’alimentació ecològica, encara que també s’hi poden trobar estands de tèxtil i calçat, cosmètica natural i fins i tot tecnologia viva que recupera l’essència física i molecular de l’aigua.

Durant el dia d’ahir, els visitants van poder disfrutar d’una gran varietat de tallers i conferències com la del tractament de malalties a través de la medicina tradicional xinesa i l’acupuntura, a càrrec del metge i cirurgià Josep Maria Meler. També hi va haver espai per als amants de la literatura, que van poder escoltar Lluís Foix, periodista i escriptor, nascut a Rocafort de Vallbona, que va presentar el seu llibre El que la terra m’ha donat, una de les obres més personals i lligades a la seua terra, la vall del Corb.

Els expositors, per la seua part, es van mostrar satisfets amb el funcionament de la Fira Natura, que “ens connecta directament amb el nostre públic, compromès amb el medi ambient i els productes naturals”, va explicar Martín Ezpereta, de l’estand de Pagès, de productes ecològics de porc. “És el tercer any que venim i tenim molt bona experiència amb els visitants”, va explicar Eva García, una de les encarregades de l’estand de Nayadel Tecnologías, que presentava un producte que purifica l’aigua.

Per avui es preveuen conferències sobre la bioconstrucció, així com sobre la contaminació atmosfèrica i el canvi climàtic. El preu de l’entrada és de 4 euros i la fira ofereix servei de guarda-roba. “Busquem fomentar l’adopció responsable”, van explicar Miguel Muñoz i Ana Sánchez, voluntària de la protectora. El mateix va passar al recinte firal, on una desena gossos de la protectora Amics Peluts del Baix Cinca i la Protectora de Seròs van protagonitzar dos desfilades (una a les 12 i una altra a les 17 hores) emmarcades en la jornada d’adopció de gossos per fomentar l’acollida d’aquests animals.

Animals sense llar busquen família

L’ambient de Fira Natura també va arribar fins a la plaça de la Paeria, on la botiga de productes i accessoris per a mascotes Relamidos va posar en marxa una campanya amb la protectora Amics dels Animals del Segrià amb la qual, cada segon i tercer dissabte de mes, tothom qui passegi pel centre històric pot atansar-se al local a conèixer algunes mascotes que busquen família.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next