La Segarra reprèn el projecte "Avancem" amb un curs d'alfabetització del català

REDACCIÓ
27-10-2020
  • La Segarra reprèn el projecte "Avancem" amb un curs d'alfabetització del català
  • La Segarra reprèn el projecte "Avancem" amb un curs d'alfabetització del català

L’àrea de serveis socials del Consell Comarcal de la Segarra reprèn "Avancem", un projecte d’intervenció grupal adreçat a dones o homes amb fills i filles en edat escolar que presenten o que podrien presentar aïllament social a causa de la manca de domini de l’idioma.

És per aquest motiu que s’ha projectat un curs de català bàsic de 45 hores amb certificat d’aprofitament per als participants del projecte que no assisteixen a altres recursos com l’aula de català i l’escola d’adults. El curs l’organitza el Consell Comarcal però rep el finançament del Fons Social Europeu i la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat. El curs l’imparteix l’Associació INTEGRA que treballa per la inclusió dels col·lectius en risc.

Al curs hi participen 8 dones i un home. El curs es fa dilluns i dimecres de les 10 fins a les 12 h a la Sala de Plens del Consell Comarcal.  Es va iniciar el passat 26 d’octubre i durarà fins a finals de gener (45 h de duració).

La iniciativa pretén augmentar la competència comunicativa en llengua catalana i fomentar l’autonomia personal dels participants al projecte. A més, el projecte projecta al llarg de la seva durada un seguiment individualitzat i sessions grupals informatives i de coneixement de l'entorn, tot emmarcat dins el model de participació i intercanvi cultural, on es fomenta l'aprenentatge i la participació i autonomia de la mateixa persona

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta