La segona edició del Sant Miquel de les Lletres a Lleida acull més de 2.000 persones
La segona edició del Sant Miquel de les Lletres, organitzada per la Fundació Privada Horitzons 2050, ha tancat amb èxit després d’una setmana plena d’activitats literàries celebrades del 16 al 22 de setembre a Lleida. El punt culminant de l’esdeveniment ha estat el cap de setmana, quan les llibreries i editorials locals van sortir al carrer amb parades de llibres en català a la plaça de la Catedral. Diversos autors van aprofitar l'ocasió per signar exemplars de les seves obres, mentre els lectors gaudien de l'ambient cultural.
Entre els moments destacats, el vermut literari de dissabte va comptar amb la participació dels escriptors Anna Gómez, Melcior Comes, Iolanda Batallé i Jordi Cabré. A més, les sessions de contacontes, a càrrec de la llibretera Mertxe París, van captivar els més menuts. Les novetats d’aquesta edició també van incloure els concerts de Clara Viñals i Roger Mas el divendres, amb entrades exhaurides, i de Cris Juanico el dissabte, atraient un gran nombre de públic.
El president de la Fundació Privada Horitzons 2050, Antoni Gelonch, ha celebrat l’increment d’assistència, que ha passat de les 1.200 persones l’any passat a 2.100 en aquesta edició, un augment del 75%. Gelonch ha destacat que les jornades “han superat novament les expectatives”, i ha agraït la col·laboració dels diferents agents del sector, incloent institucions com l’Ateneu Popular de Ponent, Òmnium Cultural, la Fundació Orfeó Lleidatà, així com diverses llibreries i editorials locals.
Durant la setmana prèvia, el festival va oferir cinc taules rodones a la Sala Alfred Perenya, centrades en el paper de Lleida com a cruïlla dels Països Catalans i la relació de Ponent amb l’Alt Pirineu. També es van tractar temes com la presència de lleidatans a Barcelona i la importància de vies com l’N-II i l’Eix Transversal.
A més, la Fundació va programar sessions de contacontes a diverses escoles de primària i escoles bressol de la ciutat, amb temàtiques com “Dones que fan història” i “Contes menuts”, contribuint a la difusió de la lectura i la llengua catalana entre els més petits.
El Sant Miquel de les Lletres ha estat possible gràcies a la col·laboració del Ministeri de Cultura i Esports, el Departament de Cultura, el Gremi de Llibreters de Catalunya i l’Associació d’Editors en Llengua Catalana (EDITORS.CAT).