La selectivitat dels grans

S.E.
19-07-2020
  • La selectivitat dels grans
  • La selectivitat dels grans

Mai és tard per començar una carrera universitària. Sota aquesta premissa, 108 majors de 25 anys i 22 de més de 45 es van inscriure a les proves d’accés a la universitat específiques per a aquest col·lectiu, que es van celebrar ahir al campus de Cappont de la Universitat de Lleida (UdL). El coordinador de les proves, Xavier Carrera, va indicar que més d’un terç finalment no s’hi van presentar, “més que l’any passat, com era previsble en al situació actual” de pandèmia de coronavirus.

El 2019 hi va haver 15 i 123 inscrits, respectivament. En aquesta selectivitat per a grans es van seguir les mateixes mesures de protecció que en les proves convencionals, com la distància de seguretat a les aules i ús de mascareta, entre d’altres. I la principal novetat va ser la concentració de tots els exàmens per als majors de 25 anys en una jornada, quan en edicions anteriors en un dissabte es programaven les proves de llengües i el següent, els de la fase específica. Aquest canvi en l’organització va provocar diversitat d’opinions entre els aspirants.

Per exemple, el Fran i l’Antoni Ojeda van considerar positiu tenir tots els exàmens en un dia, malgrat el cansament, mentre que un altre, l’Adrià, ho veu perjudicial i confia que a l’hora de corregir “ho tinguin en compte”. Va afegir que en el seu cas va haver de venir a Lleida per fer les proves des d’Osca, on treballa. I és que malgrat estar el Segrià perimetralment confinat, estan permesos els desplaçaments per exàmens. La Maryem també creu que tenir les proves dividides en dos dies hauria estat millor per estudiar i una altra aspirant recorda que són persones que fa temps que no estudien per la qual cosa els resulta difícil “tantes hores d’examen”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta