La Setmana Santa arriba al punt àlgid

REDACCIÓ
18-04-2019
  • La Setmana Santa arriba al punt àlgid

Ahir a la tarda, la Confraria del Crist de l’Agonia va organitzar la Processó del Trasllat, en la qual una imatge del Sant Crist de l’Agonia i una altra de la Verge de la Pietat són transportades des de l’església de Sant Andreu al carrer Cavallers fins a l’església romànica de Sant Martí a la plaça Pepita Cervera. A la processó van participar al voltant de dos-centes persones entre assistents i penitents i van tardar a superar el recorregut al voltant de tres quarts d’hora.

Avui Dijous Sant, Lleida té una altra de les cites destacades de la Setmana Santa. Concretament la Processó del Silenci que organitza també la Confraria del Crist de l’Agonia. L’acte començarà a les dotze de la nit a la plaça de l’Escorxador amb la trencada de l’hora per part de l’Agrupació de Tambors i Bombos de la Confraria de la Casa d’Aragó. Posteriorment començarà la processó des de l’església romànica de Sant Martí i que transcorrerà pels carrers Jaume I, Sant Martí, Gramàtics, Cavallers (fins a l’Oratori dels Dolors, on entrarà el Crist), Major, la Palma, Tallada, Sant Carles i de nou Jaume I. Els tambors de la Confraria de la Casa d’Aragó posaran punt final a la processó amb la tradicional trencada del silenci.

Unes 800 persones desfilaran el Divendres Sant pels carrers de Lleida en el Sant Enterrament

Demà Divendres Sant, es multiplicaran per tot Ponent les processons i viacrucis. Una de les més multitudinàries és la processó del Sant Enterrament de Lleida, organitzada per la Congregació de la Puríssima Sang, que enguany té un recorregut més llarg. Així doncs, els nou passos sortiran des de l’església de la Puríssima Sang a les 21.00 hores i recorreran els carrers Blondel, Lluís Companys, Unió, Templers, Acadèmia, República del Paraguai, Alcalde Costa, plaça Catalunya, Blondel, Vila de Foix, Sant Antoni i acabaran de nou a l’església de la Sang. L’entitat calcula que desfilaran pels carrers de Lleida al voltant de vuit-centes persones.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat confinar de nou Lleida i el Baix Segrià?