La Seu d'Urgell acull a 7 medallistes olímpics de piragüisme en la copa del món d'enguany

LLEIDA.COM | Maria Lozano
01-09-2021
  • La Seu d'Urgell acull a 7 medallistes olímpics de piragüisme en la copa del món d'enguany
  • copa món
  • La Seu d'Urgell acull a 7 medallistes olímpics de piragüisme en la copa del món d'enguany

Els pròxims dies 3, 4, i 5 de setembre se celebrarà l'IFC Canoe Slalom World Cup 2021 al Parc del Segre, a La Seu d'Urgell. Hi participaran 182 palistes, dividits en 33 països diferents d'arreu del món; i 7 d'ells medallistes olímpics. En la roda de premsa prèvia a la competició Antoni Navinés, vicepresident de la Diputació de Lleida, ha recalcat que "això tindrà una repercussió internacional que, a ningú se li escapa, no només serà esportiva, sinó també econòmica".

De fet, es preveu que el mundial tindrà un impacte econòmic de 2 MEUR per a la comarca i el municipi. Aquest any a causa de la pandèmia es farà a porta tancada i el parc quedarà tancat durant la competició. Així i tot, es comptarà amb 150 persones voluntàries de la ciutat, que ajudaran que la prova sigui tot un èxit.

Jordi Fàbrega, alcalde de La Seu ha recalcat la importància que tenen les competicions internacionals de piragüisme a la ciutat i ha assegurat que "La Seu està a la 1a divisió mundial del piragüisme". La competició a més, té la funció de posar en un lloc privilegiat esportivament a la ciutat, la comarca i la província.

Per una altra banda, Lourdes Revetllat ha remarcat que el Parc del Segre i les competicions de piragüisme "ens han  d'ajudar a créixer com a país, i seguir aquesta línia estratègica per intentar formar, des de l'esport base, aquesta xarxa d'esportistes d'elit que puguin sorgir des del mateix territori".

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta