La Seu d'Urgell atorga quasi 26.000 euros a projectes solidaris

REDACCIÓ
27-07-2021
  • La Seu d'Urgell atorga 26.000 euros a projectes solidaris

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha atorgat un total de 25.786,75 euros a diversos projectes de caire solidari i cooperatiu que porten a terme ONG sense ànim de lucre durant aquest any 2021, com també a campanyes d’emergència del Fons Català de Cooperació.

Els projectes han rebut subvenció de la convocatòria aprovada per la Junta de Govern el dia 8 de març de 2021. Les bases reguladores per a la concessió  d’aquestes subvencions es van aprovar pel plenari municipal del passat 21 de desembre de 2020. Aquesta convocatòria, que  disposava d’un crèdit de 21.786,75 euros ha atorgat les següents subvencions:

L’ONG La Seu Solidària als projectes de millora de la qualitat de vida de famílies de Bagong Silang, a Manila (Filipines), amb una subvenció de 4.500€; i a l’establiment d’un hort comunitari liderat per dones de Djindéme, al Senegal, amb una subvenció de 4.000€. Ambdós projectes han rebut el 100% de l’import sol·licitat.

L’ONG Cruzada por la Alegría que promou el projecte Cruzada por la Alegría al Servei d’Oncologia de l’Hospital Pediatrico Sur Docente de Santiago de Cuba. Aquest projecte ha rebut 7.037,86€ que correspon al 84,42% de l’import demanat.

L’ONG Pirineu amb el Sàhara que promou el projecte Vacances en Pau 2021, lligams d’amistat per sempre, als campaments de refugiats de Tindouf a Algèria. Aquest projecte ha rebut una subvenció de 3.000€ que correspon al 100% de l’import sol·licitat.

Resposta d’emergència COVID-19 a l’Índia

A més de l’atorgament d’aquests ajuts, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell també ha col·laborat en la campanya d’emergència endegada pel Fons Català de Cooperació, concretament al projecte “Resposta d’emergència COVID-19 a l’Índia: enviament urgent de respiradors a l’hospital Ahalya a Gunpur, Andhra Pradesh”, amb una subvenció de 7.248,89€.

Val a dir que aquest ajut s’ha pogut atorgar a través de la partida per campanyes d’emergència que compta amb 4.000 euros, a la qual s’hi han sumat els 3.248,86€ que havien quedat de la partida de les subvencions per a projectes de caràcter solidari i cooperatiu.

Recordem que aquestes subvencions tenen dos objectius principals: potenciar que les ONG sense ànim de lucre de la nostra ciutat col·laborin o portin a terme directament o que el destinatari o beneficiari del projecte sigui una administració local, comunitat o organització local, projectes de cooperació al desenvolupament; i distribuir, tot o na part de la consignació pressupostària, en règim de concurrència competitiva l'import que s'atorga a cada sol·licitant.

Comparteix

També t'interessarà