La Seu d'Urgell vol emmirallar-se amb el model de neteja d'Andorra la Vella i planifica una prova pilot del seu sistema

REDACCIÓ - ACN
Publicat: 
25-09-2023
Actualitzat: 25-09-2023 14:01
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Seu d'Urgell vol emmirallar-se amb el model de neteja d'Andorra la Vella i planifica una prova pilot del seu sistema
    Peu de foto: 
    Foto: Albert Lijarcio (ACN)

L'ajuntament estrena nous canals de comunicació, amplia horaris d'atenció i accelera llicències d'activitats i obres


L'Ajuntament de la Seu d'Urgell vol comprovar els resultats que tindria aplicar a la ciutat el sistema de neteja que hi ha a Andorra la Vella, amb el qual es vol emmirallar. Amb aquesta intenció, s'està planificant una prova pilot per al mes d'octubre en un dels carrers de la capital alturgellenca. L'alcalde, Joan Barrera, ha explicat que al Principat disposen d'una maquinària diferent i que els resultats són satisfactoris. D'altra banda, coincidint amb el balanç dels primers cent dies de govern del nou equip, s'ha anunciat un nou canal de comunicació amb el consistori via WhatsApp, l'ampliació dels horaris d'atenció ciutadana i una agilització dels tràmits de les llicències d'activitats i obres menors, que ara es fan en una setmana.

L'alcalde ha detallat que la prova es durà a terme després de la Fira de Sant Ermengol i que comptarà amb el personal de la brigada de neteja i la maquinària del Comú d'Andorra la Vella, els quals actuaran en un dels carrers de la ciutat. En aquest mateix àmbit, ha explicat que el pla de xoc que tenien previst s'ha vist afectat per la situació de sequera però que, malgrat tot, se n'ha reforçat la freqüència al centre històric.

Pel que fa al nou canal de comunicació amb el consistori via WhatsApp, Barrera ha indicat que aquest dilluns s'ha adjudicat el contracte amb l'empresa que el posarà en marxa. A més, també ha anunciat que, a partir del mes d'octubre, cada divendres hi haurà una franja de dues hores on la ciutadania podrà tenir un contacte directe amb l'alcaldia sense haver de demanar cita prèvia.

Desplegament del conveni sanitari amb Andorra

D'altra banda, en relació al desplegament del conveni que ha de permetre als pacients de l'Alt Urgell poder rebre una major atenció sanitària a Andorra, l'alcalde ha defensat que el nou hospital comarcal ha de poder oferir "tots els serveis possibles", entre ells, la diàlisi que ara es deriva al Principat. En aquest sentit, ha defensat que l'acord sobre lús de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell s'ha de materialitzar en termes d'evitar desplaçaments a Lleida o Barcelona i no en funció de la disponibilitat d'especialistes a Catalunya.

Un altre dels aspectes en què treballa el nou equip de govern és el de la implementació de mesures de protecció a la infància, tot liderant un projecte destinat a escoles i entitats socials. L'objectiu és crear entorns segurs per a nens i adolescents, segons el que estableix una llei orgànica.

Comparteix

També t'interessarà