La Seu, primer municipi sense bosses de plàstic en comerços

C. SANS
21-11-2018
  • La Seu, primer municipi sense bosses de plàstic en comerços

La capital de l’Alt Urgell es convertirà divendres en el primer municipi de Catalunya que substituirà totes les bosses de plàstic d’un sol ús de comerços i supermercats per bosses compostables. La prova pilot, que durarà un any, implica els cinc grans supermercats de la Seu (Caprabo, Mercadona, Dis-seu, Plusfresc i Clarel) i a més d’una vintena de petits comerços de comestibles associats a la Unió de Botiguers de la Seu (UBSU) i establiments no associats.

Totes les bosses de nanses que entregaran a les caixes a l’hora de pagar la compra seran compostables i les vendran a cinc cèntims d’euro. L’objectiu de la campanya, en la qual ha treballat durant mesos la Mancomunitat d’Escombreries de l’Urgellet, és reduir l’ús del plàstic. Hi haurà campanyes per conscienciar els veïns de la necessitat d’utilitzar bosses de comprar reutilitzables i en el seu defecte, els comerços vendran les compostables.

En paral·lel, la Mancomunitat regalarà a tots els ciutadans que formen part de l’entitat, que gestiona els onze municipis al nord de la comarca, dos bosses de xarxa transparents que podran utilitzar per a la compra diària. Les bosses compostables que entregaran als supermercats es podran utilitzar a les cases per als residus orgànics. La nova campanya es farà pública aquest divendres amb una presentació que anirà a càrrec del director de l’Agència de Residus, Josep Maria Tost, el president de la MEU, Ricard Mateu, i l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next