La síndica d'Aran demana a la ministra Sánchez una reunió per parlar sobre l'N-230

ACN
14-09-2021
  • La síndica d'Aran demana a la ministra Sánchez una reunió per parlar sobre l'N-230

La síndica d'Aran, Maria Vergés, ha demanat una reunió amb la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sànchez, per tractar el futur de l'N-230. La importància d'aquesta carretera s'ha incrementat els darrers anys, com a via de comunicació amb França a través del Val d'Aran, sobretot pel que fa al transport de mercaderies i al trànsit pesant, la qual cosa comporta el pas d'una mitjana de cinc-cents camions diaris per aquesta via. La síndica ha manifestat que l'N-230 compta "amb un llarg i complex historial" sent considerada, des de fa anys, com "una de les vies amb major sinistralitat d'Espanya".

La síndica d'Aran ha demanat una reunió amb la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per a poder tractar sobre l'N-230 i els estudis de pas de la futura nova variant entre la boca nord del túnel de Vielha i la frontera amb França.

La síndica d'Aran, Maria Vergés, s'ha dirigit a la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, per a sol·licitar una reunió amb ella en la qual poder tractar el futur condicionament de l'N-230, una via de gran transcendència per a la Val d'Aran.

Vergés ha recordat que ja fa uns anys, el govern de l'Estat va aprovar ja provisionalment un estudi informatiu que va ser sotmès a informació pública i davant el qual el Conselh Generau d'Aran, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida i els ajuntaments aranesos van presentar al·legacions conjuntes en considerar que les opcions del traçat no eren les més adequades, no s'ajustaven al territori i no minimitzaven prou els impactes paisatgístics i socioeconòmics d'un territori com la Val d'Aran.

Per tot plegat, la síndica es vol entrevistar amb la ministra de Transport i conèixer de primera mà les intencions del govern espanyol pel que fa a l'N-230 i la nova variant entre la boca nord del túnel de Vielha i la frontera amb França.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta