La Subdelegació de Lleida projecta la “Biografía del cadáver de una mujer” de Mabel Lozano

REDACCIÓ
Publicat: 
27-09-2022
Actualitzat: 27-09-2022 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Subdelegació de Lleida projecta la “Biografía del cadáver de una mujer” de Mabel Lozano
    Peu de foto: 
    Foto Subdelegació del Govern a Lleida

La Subdelegació del Govern a Lleida va acollir aquest dilluns la projecció del documental “Biografía del cadàver de una mujer”, de la directora, escriptora i guionista Mabel Lozano, que narra la història d’una dona colombiana, Yamiled Giraldo, víctima de tracta i explotació sexual que acaba assassinada després d’haver-se decidit a denunciar al seu proxeneta. La projecció ha comptat amb l’assistència de Mabel Lozano que, posteriorment, ha conduït un debat sobre la temàtica del documental.

Prop d’una cinquantena de persones han seguit la projecció d’aquest curtmetratge guardonat el passat any amb el Premi Goya al millor curtmetratge documental, l’objectiu del qual és, tal com ha explicat la seva directora, “fer un homenatge a totes les dones que han estat assassinades pels seus proxenetes pel fet de ser valentes i denunciar i visualitzar la situació d’indefensió que viuen, dones nues de drets i sense llibertat d’elecció”.

En la presentació de l’acte, el subdelegat del Govern a Lleida ha agraït l’assistència de Mabel Lozano a l’acte i ha destacat la seva trajectòria centrada “en un cinema de denúncia social, amb una tasca formativa i informativa de gran valor que vol remoure consciències al voltant del món de la tracta, la prostitució i l’explotació sexual. Cada minut dels seus documentals, dels seus guions, dels seus llibres, ajuda a avançar en la visualització i la lluita contra aquesta xacra”.

La projecció s’emmarca dins els actes organitzats per la Delegació del Govern a Catalunya i les subdelegacions catalanes en commemoració del Dia Internacional contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Dones, Nenes i Nens, un dia que va instaurar la Conferència Mundial de la Coalició Contra el Tràfic de persones en coordinació amb la Conferència de Dones al 1.999 i que es celebra cada 23 de setembre. L’acte està finançat amb fons econòmics del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere destinats a sensibilitzar i prevenir qualsevol tipus de violència contra les dones.

La Delegació del Govern a Catalunya el projectarà demà dimarts a l’Arxiu de la Corona d’Aragó, la subdelegació de Girona ho farà aquesta tarda i la de Tarragona demà dimarts.

La subdelegació del Govern a Lleida ja va acollir al desembre de 2018 la projecció del documental de Mabel Lozano “El proxeneta”, on també denuncia el món de la prostitució i el negoci que l’envolta. El seu proper projecte, segons ha explicat, girarà sobre la pornografia a través d’Internet que ha definit com “accessible, agressiva, addictiva i acceptada”.

Llei del “sí És sí” i “Pla Camino”

El subdelegat del Govern ha volgut destacar també el treball continu del Govern d'Espanya per eradicar aquesta xacra i ha ressaltat el compromís amb l’aprovació de lleis com la del “sí És sí”, que contempla una sèrie de mesures per acabar amb l'explotació sexual que pateixen les dones, nenes i nens. També ha posat èmfasi en el “Pla Camino”, la primera política pública estatal adreçada a totes les víctimes de tràfic, explotació sexual i dones en contextos de prostitució, aprovada aquest passats dimarts pel Consell de Ministres.

El Pla Camí inclou 28 mesures en 5 línies d'acció a implementar entre 2022 i 2026 i una dotació econòmica estimada en 204 milions d'euros.

Comparteix

També t'interessarà