La Suda, convertida en una ‘room escape’ per celebrar 'El Segre de Negre'

R. BANYERES
15-05-2018
  • La Suda, convertida en una ‘room escape’ per celebrar 'El Segre de Negre'

Una room escape a la terrassa de la Suda serà un dels atractius del tercer Festival de Novel·la Negra i Criminal de Lleida El Segre de Negre, que se celebrarà l’1 i 2 de juny, amb 15 activitats. Sota el títol Els misteris del castell, els participants es convertiran en detectius que hauran d’anar trobant pistes per descobrir qui és l’assassí. A l’acabar, tindrà lloc un sopar al restaurant 1203 de la Seu Vella. Així ho van explicar ahir els organitzadors durant la presentació del certamen, que aquest any se suma a la celebració de l’Any Pedrolo.

El certamen inclourà presentacions de novetats d’escriptors com Ramona Solé, Marta Alòs, Salvador Balcells, Francesc Puigpelat o Jordi Agut, en un acte conduït per la periodista Anna Sàez (dissabte 2, IEI, 11.30 h); dos taules redones, una dedicada a Pedrolo (divendres 1, IEI, 19.15h) i una altra dedicada a dilucidar com influeix el paisatge a l’hora de crear un escenari criminal, amb autors de la talla de Jordi Juan, Pep Coll, Montse Espallargas, Susana Hernández i Andreu Martín, conduïda pel director executiu de Segre, Juan Cal (dissabte 2, 12.45 h, IEI).

També s’han programat dos tallers d’escriptura (un per a joves), i una entrevista en la qual l’escriptor Sebastià Benassar “interrogarà” el canari Alexis Ravelo, guanyador del premi Hammet per La estrategia del pequinés. Els petits podran gaudir d’una sessió de contacontes a la plaça Sant Francesc (dissabte 2, 12 h).

El director dels serveis territorials de Cultura, Josep Borrell, l’edil de Cultura, Montse Parra, i l’editora Eulàlia Pagès (Pagès Editors) van coincidir a dir que és “una iniciativa que ajuda a crear lectors d’aquest gènere” i que “dóna visibilitat als escriptors de Ponent”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?