⏯️ La superfície cremada per l'incendi de Baldomar ja supera les 2.000 hectàrees

ACN
19-06-2022
  • ⏯️ La superfície cremada per l'incendi de Baldomar ja supera les 2.000 hectàrees

La superfície cremada per l'incendi declarat aquest dimecres a Baldomar, a Artesa de Segre (Noguera), ja supera les 2.000 hectàrees. D'aquestes, 1.700 corresponen a massa forestal i les altres 300 són de camps de cultiu. Els Agents Rurals han detallat que aquesta és de 2.146,43 hectàrees. El vent que ha començat a bufar en aquesta zona és el que més preocupa als efectius d'emergència. Davant d'aquesta situació, les tasques del matí d'aquest dissabte s'han centrat en controlar les revifades del foc a la zona del perímetre. El cap de suport de l'operatiu dels Bombers de la Generalitat, Miquel López, ha assegurat que aquest dissabte és un dia "clau" per intentar evitar que l'incendi sobresurti de la zona marcada, que és de 8.000 hectàrees.

El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, ha dit que estan a "l'expectativa" pel que fa a l'afectació que pugui tenir el vent de sud en l'incendi. En aquest sentit, ha afirmat que aquest dissabte no es podrà estabilitzar i que serà complicat fer-ho de cara a diumenge. També ha destacat "l'esforç ingent" que han fet els efectius desplaçats durant el matí d'aquest dissabte, quan s'ha comptat amb el màxim de mitjans aeris i terrestres.

El cap de suport de l'operatiu dels Bombers de la Generalitat, per la seva banda, ha explicat que el vent pot revifar el cap de l'incendi i fer-lo evolucionar cap al nord, en direcció a Comiols. A més, ha assegurat que tot i el foc que s'ha declarat a Olivella (Garraf), el de Baldomar continua sent el més prioritari. Així, la idea és mantenir dins el perímetre les dues 'llengües' que han quedar relativament controlades en les darreres hores i continuar treballant de nit per acotar aquesta zona.

López ha assenyat que actualment hi ha un front actiu de dos quilòmetres en el flanc nord de l'incendi, a la part alta, que són dos menys en relació a aquest divendres. Pel que fa al perímetre, es manté en 8.000 hectàrees i per això cal evitar que el foc salti la carretera de la Figuerassa, perquè, sinó, es passaria a un potencial de 20.000 hectàrees. D'altra banda, s'ha decidit mantenir els desallotjaments al nucli de la Clua i el confinament a Alòs de Balaguer (Noguera), tenint en compte que la pista té un trànsit intens d'efectius d'emergència.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta