La temporada dels Pessebres Vivents arrenca aquesta setmana
Entre el 6 de desembre i el 14 de gener se’n faran representacions a 44 municipis
La Federació de Pessebres Vivents de Catalunya engega aquesta setmana la temporada de representacions, que s’estendrà a 44 municipis de Catalunya. Una temporada emmarcada per la commemoració dels 800 anys del primer Pessebre de la història que va tenir lloc a Greccio (Itàlia) el 1223 de la mà de Sant Francesc d’Assís. A la província de Lleida es faran representacions a Sant Guim de la Plana (23, 26 i 30 de desembre / 7, 13 i 14 de gener) i a Prullans de Cerdanya (8 i 9 de desembre).
En total, la Federació ha posat a la venda aquesta temporada 125.000 entrades, la meitat de les quals es poden adquirir de forma anticipada per internet a www.pessebresvivents.cat. La resta d’entrada es podran adquirir presencialment a les taquilles de cada Pessebre Vivent.
Una tradició molt arrelada al territori
La tradició de fer Pessebres Vivents consta a Catalunya d’una llarga trajectòria amb pessebres que porten més de 50 edicions (Bàscara, Castell d’Aro, Els Prats de Rei, Sant Fost de Campsentelles, Sant Martí de Llémena i Tona). A més a més, en l’última dècada poblacions com Cànoves i Samalús, Salou, Sant Jaume dels Domenys, Viladecans, Món Sant Benet o Vila-sacra s’han incorporat també en l’organització d’aquest tipus d’esdeveniment.
Es tracta de muntatges de gran format, que involucren a multitud de persones i que tenen com a gran al·licient la descoberta de poblacions amb paratges naturals o històrics emblemàtics com els cascs antics de Pals, Castell d’Aro o Bàscara, el nucli despoblat de les Masies de Castelló a Vandellós, el Monestir de Sant Salvador de Breda, Les Torres del Castell de Fals o l’aqüeducte del s. XVII on es fa el Pessebre Vivent del Pont Llarg de Manresa.