La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu celebra 45 anys d’història

REDACCIÓ
07-07-2021
  • La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu celebra 45 anys d’història
  • La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu celebra 45 anys d’història

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació de la 45a Trobada amb els Acordionistes del Pirineu, que se celebrarà del 23 al 28 de juliol a la Seu d’Urgell, Castellbò i Puigcerdà. L’acte ha comptat amb la participació d’Antoni Navinés, vicepresident tercer de la Diputació, i del president de l’Associació Arsèguel i els Acordionistes del Pirineu, Artur Blasco.

La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu 2021 se celebrarà entre els dies 23 i 29 de juliol a la Seu d’Urgell, Castellbò i Puigcerdà, amb la participació de músics solistes i formacions musicals de Catalunya, Aragó, Cantàbria, Euskadi, Portugal, França, Escòcia, Suïssa, Itàlia, Ucraïna, Moldàvia, Rússia, Colòmbia, la República Dominicana i Uruguai.

Antoni Navinés ha posat de manifest el suport de la Diputació de Lleida en aquesta iniciativa i totes les que provenen dels nostres municipis, ja que “posen en valor les nostres comarques i atreuen un sector de turisme familiar que enriqueix el municipi i la comarca”. Posant l’accent sobre la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu, Navinés ha afegit que se li suma un valor afegit, ja que “vindran músics amb instruments, ideologies, cançons de diferents indrets”, fet que farà que “situem Lleida, la comarca i el país, arreu del món”.

Per la seva banda, Artur Blasco ha destacat que la Trobada “es troba en un moviment que s’ha escampat arreu d’Europa com a model de molts festivals”. Blasco ha agraït la col·laboració de la Diputació de Lleida a través del seu conveni amb l’Institut d’Estudis Ilerdencs, i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Artur Blasco ha explicat que la cita, que girà entorn de l’acordió, reunirà uns 72 músics de diferents formacions, ha fet que els hotels de la Seu d’Urgell ja es trobin reservats per la gran afluència de públic que reuneix cada any. Blasco ha explicat que “l’acordió no el consideren un instrument musical, sinó un estri que va revolucionar el món i la convivència de forma molt ràpida”. D’altra banda, el president de l’Associació Arsèguel, ha explicat que no hi haurà concert a Arsèguel com es feia cada any, degut a les restriccions d’aforament. Per últim, Blasco ha volgut anunciar que es troben treballant en un projecte molt ambiciós, la Setmana Mundial de l’Acordió.  

Entrant més en detall en el programa, el dia 23 l’activitat se centrarà a la Seu d’Urgell amb el concert de presentació al jardí de l’Hotel Andria, diferents concerts a l’envelat i a l’escenari de la carpa del bar-restaurant i a la fira de lutiers. Una fira que seguirà els dos dies següents: el dia 24, amb diferents concerts, i el 25, amb un concert a l’escenari del bar-restaurant, un concert itinerant amb músics de les Colònies de l’Escola Folk del Pirineu i l’Orquestra Trama, i un tercer concert nocturn al bar-restaurant. El mateix dia 25, a més, a Castellbò, es farà un concert a la col·legiata de Santa Maria.

Passant al dia 26, la Seu acollirà un concert a l’escenari del bar-restaurant i un taller de danses, a més del concert Catalunya a l’envelat. El programa es tancarà el dia 28 a Puigcerdà amb el concert al Casino Ceretà. La compra d’entrades per als concerts de l’envelat es pot fer de manera anticipada a www.codetickets.com, o bé de manera presencial els dies de concert.

La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu se celebra cada any des de l’any 1976. És el festival de música tradicional més antic de Catalunya, i el 1999 va ser incorporat a la Ruta Europea de Festivals de Música Tradicional, avalada per la UE. La trobada l’organitza l’Associació Arsèguel i els Acordionistes del Pirineu i compta amb el patrocini de la Diputació de Lleida, la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat i la col·laboració dels ajuntaments de la Seu d’Urgell, Puigcerdà i Castellbò, i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

Actualment estan en vigència els convenis de col·laboració mútua amb els festivals Ivan-Malanin de Novosibirsk (Sibèria-Rússia) i Carrefour  Mondial de l’Accordéon, a  Montmagny-Québec, amb la participació de joves acordionistes de Catalunya en els dos festivals i de músics d’aquests festivals a la Trobada.

Els actes de la Trobada d’aquest any 2021 es desenvoluparan sota un procés d’estricta observança de l’evolució de la pandèmia Covid-19 i amb l’adopció de les mesures i disposicions establertes en el seu moment per part de les autoritats sanitàries i governamentals.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta