La UdL augmenta la semipresencialitat de l’alumnat a partir del 10 de març

REDACCIÓ
09-03-2021
  • La UdL augmenta la semipresencialitat de l’alumnat a partir del 10 de març

La Universitat de Lleida (UdL) comença aquest dimecres, 10 de març, a ampliar la docència presencial al seu alumnat, en virtut de les darreres mesures aprovades pel PROCICAT en l'actual context de la COVID-19 a Catalunya. La Generalitat permet als  campus universitaris augmentar la presencialitat de les classes teòriques fins a un aforament màxim del 30% de l'estudiantat de manera simultània en cada centre.

La UdL, en virtut d'aquestes instruccions, permet la reincorporació seguint el model vigent de docència híbrida. El consell de direcció prioritza el del segon curs dels graus, tot i que cada centre pot definir instruccions addicionals sobre aquesta reincorporació i, si s'escau, decidir l'ampliació de la presencialitat a altres cursos, sempre respectant l'aforament màxim del 30% de l'estudiantat. Així, algunes escoles i facultats han optat per incorporar també a les aules alumnat de màsters.

Dimecres comencen les classes presencials per a l’estudiantat de segon curs de grau a l'Escola Politècnica Superior, que ha decidit realitzar en línia les sessions per a grups grans i limitar les presencials pels grups mitjans i de laboratori. També a la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social i a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA). En aquest darrer centre, a banda de l’alumnat de segon també creixerà la presencialitat de l'estudiantat dels següents màsters: en Enginyeria de Forests, en Enginyeria Agronòmica, en Gestió i Innovació de la Indústria Alimentària, en Protecció Integrada de Cultius i en Sanitat i Producció Porcina.

La Facultat de Lletres reprendrà la modalitat presencial híbrida per a tot l'alumnat de segon curs de grau el divendres, 12 de març. I la Facultat de Dret, Economia i Turisme esperarà fins el proper dilluns 15 de març per incrementar la presencialitat, tant de l'estudiantat de segon de grau com de dos màsters: el d'Advocacia i el de Comptabilitat, Auditoria i Control de Gestió, preveient que es prorrogui el PROCICAT.

La Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia també ha establert el proper 15 de març com el dia per retornar a la semipresencialitat de l'alumnat de segon de grau, tant al campus de Lleida com al campus Igualada-UdL. Mentre, la Facultat de Medicina només ha concretat que l’augment de presencialitat a les seues aules serà gradual a partir de demà i estarà "determinat per la disponibilitat del personal docent vinculat als serveis de salut".

La Universitat de Lleida compta aquest curs 2020-2021 amb 9.202 alumnes de grau i màster. El 30% implicaria un màxim de 2.760 persones a classes presencials, tot i que els percentatges depenen de la programació que faci cada centre. En tots els casos, cal complir les mesures de prevenció davant a COVID-19 com l'ús de màscara, la ventilació i la distància entre persones. La mesura del PROCICAT es podia començar a aplicar el 8 de març i té una vigència inicial de set dies prorrogables.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria de contemplar la violència vicària com a violència de gènere?