La UdL celebra el Dia Mundial de la Poesia amb un recital virtual

REDACCIÓ
Publicat: 
20-03-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Biblioteca de Lletres celebra el Dia mundial de la Poesia amb un recital virtual

Conmigo, de l'escriptor de la generació del 27, Jorge Guillen, és el primer poema del recital virtual que ha organitzat la Biblioteca de Lletres de la Universitat de Lleida (UdL) per commemorar demà el Dia mundial de la poesia i que també es conegut com La primavera dels poetes, en coincidir amb l'inici d'aquesta estació.

El tancament de la UdL pels efectes del coronavirus ha fet traslladar a les xarxes socials aquesta celebració que havia de tenir lloc dins l'espai d'aquest equipament universitari, ubicat a l'edifici del Rectorat. La Rosa Conesa, estudiant de la Facultat de Lletres, ha estat la primera a animar-se i a fer arribar el seu vídeo al personal de la biblioteca, que ara com ara, ja compta amb una desena d'aportacions d'estudiants universitaris i de batxillerat, de personal d'administració i serveis de la UdL, així com d'altres lleidatans i lleidatanes.

Entre els poemes recitats estan La font de Vilafant, d'Agustí BernausLes yeux (Els ulls), de René-François SullyCredo, de Ricardo López MéndezEl professor, de Pere RoviraRima LIII de Gustavo Adolfo Bécquer; o Decapitació 80, de Maria Mercè Marçal que s'aniran penjant a twitter, a facebook i a instagram.

El Dia Mundial de la Poesia és una celebració que té lloc cada 21 de març anualment des de l'any 1999, quan la Conferència General de la UNESCO el va proclamar durant el seu 30è perìode de sessions que va tenir lloc a París. El principal objectiu d'aquesta acció és donar suport a la diversitat lingüística a través de l'expressió poètica i donar l'oportunitat a les llengües amenaçades de ser un vehicle de comunicació artística en les seues respectives comunitats.

La Biblioteca de Lletres s'hi ha volgut sumar enguany malgrat la crisi provocada per la pandèmia amb el recital virtual. Segons explica el director de l'equipament, Rodolf González, es tracta de promocionar i apropar la biblioteca tant a la comunitat universitària com a la societat.
 

Comparteix

També t'interessarà