La UdL i l'IRTA s'alien per impulsar la recerca agroalimentària a Lleida

ACN
09-03-2020
  • La UdL i l'IRTA s'alien per impulsar la recerca agroalimentària a Lleida

El rector de la Universitat de Lleida (UdL), Jaume Puy, i el director general de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), Josep Usall, han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració per al finançament de projectes de recerca conjunta, al qual es destinarà un pressupost d'uns 500.000 euros, així com un conveni de cooperació educativa per a la realització de pràctiques acadèmiques. L'objectiu és impulsar la recerca i el desenvolupament tecnològic dins de l'àmbit agroalimentari a les comarques de Lleida. L'acord també preveu la contractació de personal investigador predoctoral en formació, que desenvoluparà la seva tesi en àmbits de recerca d'interès comú per a les dues institucions.

En el marc del conveni de col·laboració per al finançament de projectes de recerca, es crearà un programa d'ajuts per fomentar el treball conjunt entre grups de recerca de l'IRTA i la UdL. Els ajuts es concediran en tres convocatòries -el 2020, el 2021 i el 2022-, cadascuna per a dos projectes de tres anys de durada. El programa d'ajuts inclourà un pressupost per a la contractació de personal investigador predoctoral en formació, que desenvoluparà la seva tesi en àmbits de recerca d'interès comú per a les dues institucions com ara la sanitat vegetal, la sanitat animal o la producció d'aliments, entre d'altres.

Quant al conveni de cooperació educativa, aquest estableix el marc de col·laboració entre l'IRTA i la UdL per dur a terme conjuntament la formació pràctica externa de l'estudiantat en el camp de qualsevol ensenyament impartit per la UdL, segons han informat des d'ambdues institucions.

Tant el director general de l'IRTA com el rector de la UdL han coincidit en què l'acord suposa una "bona notícia" per al sector agroalimentari ja que dos de les institucions més importants a Catalunya que hi treballen uneixen esforços per impulsar la recerca i la innovació.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta