La UdL i TIMAC AGRO s'uneixen per fomentar l'agricultura de precisió
La Universitat de Lleida (UdL) i l'empresa de nutrició vegetal i animal TIMAC AGRO han signat un acord per crear una càtedra universitat-empresa amb l’objectiu de promoure la formació, recerca i divulgació en agricultura de precisió (AP). Aquesta càtedra, que tindrà una durada inicial de quatre anys i una dotació anual de 30.000 euros, estarà dirigida pel catedràtic José Antonio Martínez Casasnovas de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agroalimentària i Forestal i de Veterinària (ETSEAFiV) de la UdL.
El rector de la UdL, Jaume Puy, i el director general de TIMAC AGRO, Ricardo Llàtser, han formalitzat la col·laboració amb la intenció de fomentar avanços tecnològics en el camp de l’agricultura de precisió. La càtedra promourà la recerca mitjançant beques per a estudiants, premis a treballs de final de grau o tesis doctorals, i organitzarà cursos per a joves agricultors. També es preveu la celebració de jornades tècniques sobre l’aplicació de la AP en cultius extensius i fruiters.
Martínez Casasnovas, especialista en teledetecció i membre del grup de recerca GRAP de la UdL, ha destacat que l’agricultura de precisió, tot i haver nascut fa 30 anys amb l’auge de noves tecnologies com els sistemes satel·litaris, encara no s’ha adoptat de manera generalitzada. "Volem ajudar a interpretar les dades per facilitar la presa de decisions en el maneig dels cultius", ha explicat el catedràtic. Llàtser, per la seva banda, ha expressat la seva satisfacció per l'acord, destacant la voluntat de TIMAC AGRO d’aliar-se amb líders del coneixement per impulsar l’ús d’aquestes tecnologies en les explotacions agràries.