La UdL impulsa una associació d’historiadors de la Corona d’Aragó

REDACCIÓ
26-06-2018
  • La UdL impulsa una associació d’historiadors de la Corona d’Aragó

La Universitat de Lleida (UdL) ha impulsat la creació d’una associació d’historiadors de la Corona d’Aragó per estudiar i divulgar aquest conjunt de territoris que es va desenvolupar a la Mediterrània a partir de la baixa edat mitjana, des dels àmbits de la història, la història de l’art i la literatura. Presidida pel catedràtic de la UdL Flocel Sabaté, aquesta associació es denominarà Societas Historicorum Coronae i reunirà investigadors de Catalunya, València, Aragó, les Balears, Itàlia, França, Grècia, Malta, el Regne Unit i els Estats Units. La nova entitat es presentarà demà dimecres a la Universitat de Lleida, en el marc de la vuitena edició de l’International Medieval Meeting, que va començar ahir i es desenvoluparà fins dijous.

Organitzat pel Grup d’Investigació a Estudis Medievals de la UdL, el congrés reuneix prop de dos-cents experts en aquest període històric procedents d’Itàlia, Polònia, Hongria, França, Argentina, Xile, Brasil, Estats Units, Japó, així com de Catalunya i la resta de l’Estat. Aquest any el congrés se centra en tres grans àrees: les emocions a l’edat mitjana, la cohesió en societats multiètniques i l’art i la litúrgia, aquest últim dedicat en especial al professor Francesc Fité, amb motiu dels seus setanta anys.

També inclourà la presentació de dos llibres: avui, el professor de la Universitat de Saragossa Carlos Laiena presentarà The Crown of Aragon. A singular Mediterranean Empire, una compilació d’estudis que dóna una nova visió de la Corona d’Aragó com un marc d’identitats superposades; i demà l’historiador i crític gastronòmic Jaume Fàbrega parlarà del seu últim llibre, La cuina medieval i renaixentista: moros, jueus i cristians.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta