La UdL inicia a Cappont l'autopréstec de dispositius electrònics

M. MARQUÈS
27-11-2019
  • La UdL inicia a Cappont l'autopréstec de dispositius electrònics

La biblioteca Jaume Porta del Campus 1 d’Octubre de la Universitat de Lleida (UdL) va posar ahir en marxa un servei d’autopréstec de dispositius electrònics, el tecnopréstec. És la primera universitat catalana que l’implementa i una de les poques que ho ofereixen a l’Estat espanyol.

Es tracta d’un sistema amb un lector digital i amb el carnet universitari o l’aplicació de la UdL es pot endur prestat qualsevol dels quinze portàtils, nou tablets i cinc auriculars guardats en unes consignes i sense haver de passar per la taula de la biblioteca. La durada del préstec és d’un màxim de quatre hores, segons va explicar la directora en funcions de la Biblioteca, Teresa Solsona.

Un dels objectius d’aquest nou equipament, habilitat per a persones amb cadires de rodes, és alliberar temps al personal de la biblioteca, que podrà dedicar-se a tasques més especialitzades. Segons el vicerector d’Infraestructures, Narciso Pastor, aquest autopréstec “és un pas més en la modernització de les biblioteques de la UdL” i no va descartar ampliar-lo a altres campus, mentre que el rector, Jaume Puy, va assenyalar que “cal adaptar-se als canvis tecnològics”.

La UdL ha invertit 18.000 euros en aquest servei i Montse Larios, de la unitat de Biblioteca i Documentació, va explicar que l’any passat hi va haver 117.708 préstecs, 18.382 de dispositius electrònics.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que el sector de l'hostaleria de Lleida hauria de tindre solucions...