La UdL inicia el nou curs amb classes en línia i presencials

REDACCIÓ
21-09-2020
  • Classes universitat curs 2020-2021

Les universitats catalanes comencen progressivament aquets dies les classes i ho fan potenciant majoritàriament la presencialitat entre els alumnes de primer curs. Seguint les recomanacions, el model híbrid que combina formació telemàtica i a l'aula s'ha imposat aquest primer semestre per l'actual situació de pandèmia. L'objectiu majoritari de les universitats catalanes és que els alumnes de primer curs puguin tenir més contacte presencial per fer una bona adaptació i en la resta de casos aquesta presencialitat variaria segons els centres o facultats, les assignatures o els horaris. D'altra banda, totes han reforçat les eines telemàtiques per garantir el seguiment de la formació des de casa quan sigui necessari.

En el cas de la Universitat de Lleida (UdL), l'alumnat de primer tindrà un 65,7% de les classes presencials, mentre que l'estudiantat de la resta de cursos un 61,6%. Així ho va aprovar el Consell de govern de la universitat lleidatana el passat mes de juliol i la mesura es manté després de l'estiu.

Bàsicament, es prioritza un model de docència mixta que combini classes presencials i virtuals, apostant en primer terme per la presencialitat, les activitats de caire pràctic i les assignatures amb un nombre reduït d'alumnat.

Les activitats per a un mateix grup s'hauran de concentrar en franges horàries per reduir el nombre de dies que els estudiants hagin d'anar físicament a la universitat, mentre que les no presencials es faran en l'horari establert. Pel que fa a les videoconferències, es faran de forma simultània perquè hi pugui participar l'estudiantat i s'enregistraran perquè posteriorment puguin estar a disposició.

La capacitat de les aules s'ha definit a partir de l'aplicació d'un distanciament físic d'1 metre i mig entre persones i l'ocupació màxima de l'aula en base a dos metres quadrats i mig per persones. La mascareta serà obligatòria per tots els alumnes a dins de l'aula.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat haver aixecat ja l'estat d'alarma?