La UdL oferirà un títol d’economia social i solidària

M. SEGURA / J. HUGUET
Publicat: 
10-07-2018
Actualitzat: 10-07-2018 9:26
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La UdL oferirà un títol d’economia social i solidària
  • La UdL oferirà un títol d’economia social i solidària

La Universitat de Lleida impartirà a partir del mes de setembre un curs de 27 hores sobre economia social i solidària gràcies al conveni firmat ahir entre la UdL, l’Associació Alba i el Centre de Formació Contínua, que costarà 25 euros i donarà accés a un títol acreditat per la universitat pagant una taxa de 12 euros.

La titulació constarà de nou sessions que inclouran temes com el dret a l’habitatge, la intel·ligència col·lectiva o l’alimentació. L’objectiu d’aquest curs serà satisfer la cobertura de les necessitats socials i econòmiques, segons va indicar Josep Manel Busqueta, coordinador del pla d’estudis. Aquest títol es dirigeix principalment a estudiants i graduats universitaris, a participants actius en cooperatives d’economia social i a professionals de l’administració pública relacionats amb la intervenció comunitària. El curs compta amb una subvenció del 81% de Ponent Coopera.

El president de l’Associació Alba, Carlos de Ahumada, va destacar la gran capacitat de resistència del moviment cooperatiu en moments de crisi, sobretot en l’àmbit agroalimentari. A més, va afirmar que l’economia convencional es troba obsoleta en situacions de recessió. Per la seua part, el rector de la UdL, Roberto Fernández, va afegir que la universitat pretén ampliar la seua influència en el món, alhora que va destacar la importància de centrar-se en el benestar dels lleidatans.

Per una altra banda, l’Ateneu Cooperatiu de Ponent i la Xarxa de Restauració i Cultura Cooperativa van presentar ahir a Lleida la nova cooperativa de serveis per a l’hostaleria i el turisme responsable de les comarques lleidatanes, que comptarà amb una desena de projectes inicials. L’objectiu és compartir i optimitzar recursos a l’hora de comptar amb serveis com el subministrament, la banca, les compres o la gestoria.

Comparteix

També t'interessarà