La UdL posa en marxa la primera instal·lació fotovoltaica amb doble orientació est-oest

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
09-05-2024
Actualitzat: 09-05-2024 13:27
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La UdL posa en marxa la primera instal·lació fotovoltaica amb doble orientació est-oest
    Peu de foto: 
    Ocupa una antiga pista poliesportiva / Foto: Infraestructures UdL

La Universitat de Lleida (UdL) ha inaugurat la primera instal·lació fotovoltaica amb doble orientació est-oest al campus de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agroalimentària i Forestal i de Veterinària (ETSEAFiV). Situada en una antiga pista poliesportiva en desús, aquesta instal·lació de 739 metres quadrats té una potència de 163 kWp i es preveu que produeixi 227,1 megawatts hora a l'any. És la instal·lació més gran de les 15 que té en funcionament la UdL.

El cap de la unitat d'Infraestructures, Nèstor Vallejo, explica que l'aprofitament de l'espai disponible es va realitzar amb l'objectiu de maximitzar la producció energètica, mitjançant la doble orientació dels mòduls, evitant ombres entre les fileres. Aquesta instal·lació d'autoconsum amb injecció zero suposa una inversió de 115.000 euros i donarà servei als edificis 1A, 1B, 2, 3 i 4 del campus.

La coordinadora tècnica de gestió energètica, Ester Jardiel, destaca els avantatges econòmics i mediambientals d'aquest model de doble orientació, el qual proporciona major eficiència i aprofitament energètic. A més, recalca que, actualment, el 85% de la demanda elèctrica dels edificis afectats per aquesta instal·lació es cobreix amb autoconsum, contribuint a la sostenibilitat i als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Amb aquesta nova instal·lació, la UdL consolida el seu compromís amb la producció d'energia elèctrica solar, contribuint al canvi de model energètic i a la reducció de la seva empremta de carboni.

Comparteix

També t'interessarà