La UdL premia un projecte per detectar al·lergògens

REDACCIÓ
10-11-2018
  • La UdL premia un projecte per detectar al·lergògens

La càtedra AgroBank de la Universitat de Lleida (UdL) ha premiat amb 9.000 euros un projecte sobre detecció d’al·lergògens en aliments processats. La iniciativa, liderada per la catedràtica de Tecnologia dels Aliments de la Universitat de Saragossa, María Dolores Pérez Cabrejas, es basa en la creació d’un test per detectar traces d’avellana i ametlla, dos de les fruites seques més al·lergògenes. El jurat ha valorat positivament “la qualitat científica i el potencial” d’aquest projecte, que planeja un nou ús d’una tècnica que ja s’utilitza en proves d’embaràs i de detecció del virus VIH. I és que Pérez proposa el desenvolupament industrial d’un sistema que detecti de forma independent i simultània la presència d’ametlles o avellanes en productes alimentaris.

Encara que la legislació europea obliga a detallar en l’etiquetatge la fruita seca que s’utilitza, alguns productes poden contenir traces a causa d’una contaminació creuada i utilitza un etiquetatge preventiu (pot contenir). “Això s’hauria de limitar als casos en els quals, després de prendre les mesures preventives possibles, no es pugui garantir el perill de contaminació”, explica el director de la Càtedra AgroBank, Antonio J. Ramos, que afegeix que “la indústria hauria d’implementar un pla de gestió d’al·lergògens que eviti l’ús indiscriminat d’aquest tipus d’etiquetatge”.

Els ajuts AgroBank de la Universitat de Lleida tenen per objectiu fomentar la transferència del coneixement al sector agroalimentari i en aquesta segona convocatòria ha rebut nou propostes de sis comunitats autònomes.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus en l'amor a primera vista?

Carregant...
Load next