La UdL rep el llegat literari del lleidatà Miquel Lladó

REDACCIÓ
Publicat: 
27-09-2019
Actualitzat: 27-09-2019 11:51
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La UdL rep el llegat literari del lleidatà Miquel Lladó

La Universitat de Lleida va rebre ahir el llegat de l’escriptor lleidatà Miquel Lladó en el marc d’una jornada literària commemorativa del centenari del seu naixement a Castelldans i dels vint anys de la seua mort a Andorra. La filla i hereva del poeta, Conxita Lladó, va fer efectiva la donació a la Càtedra Màrius Torres d’un conjunt que suma més de 30.000 pàgines, des de mecanoscrits, originals inèdits, cartes, fotografies i altres materials.

“Són els papers de tota una vida, dura, castigada pel context històric i per pèrdues personals”, va dir Conxita Lladó, que va afegir que la Universitat de Lleida “és el lloc on han d’estar, on el meu pare volia que estiguessin aquests documents”. El director de la càtedra, Joan Ramon Veny, va destacar que unes 17.000 pàgines ja estan disponibles al Corpus Literari Digital de la UdL.

La jornada també va incloure xarrades d’escriptors, amics i coneixedors de l’obra de Lladó, com Josep Vallverdú, Josep Borrell, Francesc Pané, Jordi Curcó o Salvadó Escudé, i la presentació a l’IEI d’una antologia de textos de l’homenatjat, a càrrec d’Eduard Batlle.

Comparteix

També t'interessarà