La UdL 's'emporta' els premis de recerca del Col·legi de Treball Social de Catalunya

REDACCIÓ
Publicat: 
22-07-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La UdL 's'emporta' els premis de recerca del Col·legi de Treball Social de Catalunya
    Peu de foto: 
    Universitat de Lleida (UdL)

Carolina Blavia Galindo i Xavier Miranda Ruche, professorat de l’àrea de Treball Social i Serveis Socials a la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social (FEPTS) de la Universitat de Lleida (UdL) han estat els guanyadors de l'onzena edició del Premi de Recerca de Treball Social Dolors Arteman del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i al qual enguany hi optaven vuit treballs.

Blavia ha estat premiada en la modalitat de millor treball de recerca finalitzat -dotada amb 6.000 euros- pel seu estudi Voluntariat i professionals: sinergies en el Tercer Sector Social. És tracta d'una part de la seua tesi doctoral que analitza les relacions entre els tècnics de l'àmbit social i els voluntaris, un dels agents claus del tercer sector. La professora de la UdL posa en valor aquestes persones i la relació que estableixen amb els professionals, al mateix temps que visualitza la tasca del voluntariat com a participació ciutadana, tot reclamant polítiques per a l'empoderament del col·lectiu i la millora dels projectes de les entitats del tercer sector.

Pel que fa a la categoria de millor proposta de recerca a realitzar, s'ha premiat amb 3.000 euros el projecte Com es construeix la recuperació en salut mental? Una resposta a partir de l’anàlisi en profunditat de deu casos d’èxit, elaborat per Miranda i Isabel Escuder Madaña, treballadora social de l'àrea de salut mental de l'Institut de Treball Social i de Serveis Socials (INTRESS). 

Durant un any, els seus autors intentaran identificar els factors que poden determinar els processos de recuperació positiva al llarg del temps en pacients amb trastorns greus de salut mental (esquizofrènia, depressió severa, trastorn bipolar, etc) i posar-los a disposició dels professionals. Es tractarà d'una recerca qualitativa a partir d'entrevistes en profunditat a deu persones amb perfils heterogenis quant a edat, sexe, estrat econòmic etc.

Xavier Miranda, actual coordinador del grau de Treball Social de la UdL, va guanyar al 2018 el Premi Dolors Arteman. En aquell cas, fou en la categoria de millor de treball de recerca finalitzat per l'estudi Treball Social en Salut Mental. Una anàlisi de la Disciplina i la Identitat Professional a Catalunya.
El Premi Dolors Arteman, que es convoca cada dos anys, té com a objectiu promoure la recerca entre els estudiants i els professionals del Treball Social, incentivar les bones pràctiques professionals i potenciar la innovació en l’àmbit de la intervenció social.

Comparteix

També t'interessarà