La UdL treballa amb l'escenari de no reprendre la docència presencial fins el maig

ACN
Publicat: 
26-03-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Classe aula buida UdL

La Universitat de Lleida (UdL) treballa amb la probabilitat que l'activitat docent, suspesa presencialment per la crisi sanitària de la covid-19, no es pugui reprendre fins el pròxim mes de maig. En un comunicat, el consell de direcció de la UdL demana al professorat que intensifiqui els esforços en l'adaptació dels continguts i les sessions de classe a l'entorn virtual i tingui "els mitjans a punt per a qualsevol escenari d'aquí a final de curs". Això inclou la possibilitat d'allargar el semestre dues setmanes. El text referma que la "prioritat màxima" de la universitat lleidatana és "garantir que tot l'estudiantat tingui l'oportunitat d'acabar aquest curs satisfactòriament".

El consell de direcció de la Universitat de Lleida planteja que "a l'hora de planificar de nou tota l'activitat acadèmica, caldria situar-se en un escenari pessimista, a fi de ser previsors". "Sembla probable que no es pugui reprendre la docència presencial fins el mes de maig", afegeix el comunicat.

En aquest sentit, explica que les directrius al professorat inclouen adaptar de nou tota la docència teòrica, en la mesura del possible, utilitzant la metodologia online; planificar de nou pràctiques substituint les presencials per no presencials; mantenir l'avaluació continuada i els exàmens de recuperació per no perdre curs. La UdL confia mantenir el calendari acadèmic, malgrat que "deixa la porta oberta a allargar el semestre dues setmanes per tenir marge per planificar de nou aquelles activitats avaluables o pràctiques que imperiosament siguin presencials".

El consell de direcció de la UdL també reconeix que "una part del professorat i estudiantat de Medicina i d'Infermeria i Fisioteràpia té obligacions assistencials derivades de la crisi sanitària" i, per això "caldrà que les dues Facultats, juntament amb l'equip rectoral, treballin tenint en compte aquesta dificultat afegida". Finalment, demana a l'alumnat "una actitud proactiva en la consecució de l'objectiu". Així, l'objectiu de la UdL és "assegurar el mínim impacte d'aquestes circumstàncies en els aprenentatges del col·lectiu d'estudiants" per tal que l'alumnat "que hagi adquirit els coneixements pugui superar el curs acadèmic".

En la mateixa línia, la Generalitat, l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) i les 12 universitats catalanes -inclosa la UdL- han emès un comunicat destacant que treballen per minimitzar l'impacte del coronavirus en el curs acadèmic 2019-2020 i que han estudiat de manera conjunta i coordinada diferents escenaris. Garanteixen que l'estudiantat que hagi adquirit els coneixements superarà el curs acadèmic.

Comparteix

També t'interessarà