La Urbana imposa set multes a la setmana per conductes incíviques

L.G.
30-12-2018
  • La Urbana imposa set multes a la setmana per conductes incíviques

La Guàrdia Urbana ha imposat aquest any una mitjana de set denúncies a la setmana contra ciutadans per diversos actes incívics, sense comptar les multes a causa de l’incompliment d’horari dels locals de lleure o comercials i les infraccions de la normativa de tinença, protecció i venda d’animals. A falta de dos dies per acabar l’any, i sense incloure les denúncies que es puguin instruir durant aquest cap de setmana, la Policia Local ha sancionat un total de 327 persones per incomplir la normativa municipal de civisme. Multes que inclouen conductes com el consum d’alcohol a la via pública, les molèsties veïnals, fer les necessitats fisiològiques al carrer, no respectar l’horari de les piscines municipals o bé molestar jugant a pilota.

Les multes imposades fins ara són similars a les de l’any passat, encara que la tendència serà a l’alça. Una de les conductes incíviques que més molesta és el consum de begudes alcohòliques al carrer, l’anomenat botellón. En el que va d’any s’han instruït unes 70 denúncies per aquesta causa, entre aquestes a 14 menors d’edat. En aquests casos, la multa la paguen els progenitors o bé els tutors dels adolescents i la Urbana ha arribat a denunciar nens de 13 anys. A aquestes sancions les segueixen les molèsties veïnals, sobretot per l’organització de festes en habitatges de matinada, amb més de mig centenar de multes, i la pertorbació del descans ciutadà a causa de la música, sobretot des de vehicles, amb 65 sancions.

L’ordenança preveu multes, segons la conducta, d’entre 30 i 600 euros per les infraccions lleus, quantitat que oscil·la entre 600 i 1.500 euros per les greus. Les conductes més greus es penalitzen amb multes de fins a 3.000 euros.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?