La Val d’Aran supera les dades d’ocupació prepandèmiques en aquesta campanya d’estiu

REDACCIÓ
Publicat: 
05-09-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Val d’Aran supera les dades d’ocupació prepandèmiques en aquesta campanya d’estiu
    Peu de foto: 
    Conselh Generau d'Aran

La Val d’Aran ha finalitzat el mes d’agost tancant una campanya d’estiu que supera les dades d’ocupació dels anys anteriors a la pandèmia. Aquest any, l’ocupació durant el mes d’agost ha estat d’un 73,58%, una xifra molt similar a la de 2019, que va ser d’un 73’87%, tot i aixó el mes de juliol ha estat un 8% superior a la de l’últim any abans la Covid, arribant aquest any al 57,29% devant el 49,04% de 2019.

“Des del govern del Conselh Generau d’Aran estem molt satisfets amb les dades obtingudes aquest any a la campanya turística d’estiu, amb unes xifres superior a les d’abans la pandèmia, en part gràcies a tot el treball promocional i dinamització turística dut a terme des de Foment Torisme Val d’Aran”, explicava el conseller d’Economia, Turisme i Promoció Econòmica, Juan Antonio Serrano, afegint que: “al llarg d’aquests mesos, la Val d’Aran a acollit un seguit de proves esportives i activitats culturals i familiars que ens posicionen com una destinació de referència, i això es reflecteix en l’ocupació dels establiments hotelers del territori”.

Pel que fa a les dades d’ocupació dels últims anys, l’any passat es van obtenir unes dades de 84,06% a l’agost i 53,56% al juliol, i al 2020 l’ocupació va ser del 77,21% a l’agost i 40,31% al juliol.

“Cal recordar que les dades dels anys de la pandèmia no reflecteixen una realitat comprable amb l’actualitat, ja que en aquells moments les restriccions sanitàries no permetien la mobilitat que aquest any hem tornat a aconseguir i, per tant, el turisme nacional i local va augmentar molt, beneficiant-nos”, afirmava el conseller Serrano.

Aquest any el ciclisme ha tingut un especial impuls al nostre territori, un pilar molt important dintre de les línies estratègiques del Pla de Sostenibilitat Turística de la Val d’Aran, potenciant l’ús de la bicicleta com alternativa al transport tradicional i la reclassificació de l’oferta ciclista, incorporant totes les modalitats: MTB, gravel, enduro, cicloturisme i ebike.

S’han implementat accions com l’emplaçament de sis estacions de neteja i serveis de bicicletes, la senyalització de camins i rutes (recordem que l’Aran compte amb més de 800 km de rotes ciclistes) i l’establiment d’un minibús cap a Beret amb remolc per bicicletes.

Pel que fa als càmpings, enguany les dades han estat inferiors a les d’anys anteriors, amb una ocupació del 18,18% a la zona d’acampada i un 45,61% en els bungalows durant el mes de juliol i un 37,64% a la zona d’acampada i un 66,44% als bungalows a l’agost. Aquest descens de les dades pot haver estat provocat per les condicions meteorològiques que ens han acompanyat durant les últimes setmanes, amb previsió de tempestes gairebé totes les tardes.

D’altra banda, després dels dos anys de pandèmia, aquest any s’ha vist incrementat també el nombre de turistes estrangers a l’Aran, fruit de les accions estratègiques amb les que Foment Turisme Val d’Aran porta treballant a través de Mitjans de comunicació especialitzats, agències i influencers, especialment als mercats de França, Benelux i Alemanya. En aquest sentit cal destacar que la internacionalització turística ha estat i és la principal línia estratègica de treball de promoció de la destinació i, malgrat que durant els dos últims anys no s’ha pogut fer promoció en els mercats internacionals a causa de la situació sanitària, ja s’han recuperat les accions en aquest àmbit.

Comparteix

També t'interessarà